Új pálya, új buszok, új konditerem: megújult környezetben kezd az OFKSE

ofkse_logoA háttérben is zajlik a munka az Orosházi FKSE férfi kézilabda együttesénél. Számos új beruházás, bővítés miatt tartott sajtótájékoztatót a klub vezetősége.

A csütörtök délelőtti tájékoztatón Vajer Tamás klubelnök mellett jelen volt Bojtor István alpolgármester, Vladan Jordovic vezetőedző és a klub játékosa, az újdonsült másodedző, Buday Dániel.

Korábban mi is beszámoltunk, hogy új, nemzetközi szintű pályaborítást kapott a sportcsarnok, valamint videó és kép megjelentésére alkalmas eredményjelzőt is vásárolt az OFKSE.

Új buszok és konditerem

Emellett tovább bővült az egyesület járműparkja, amivel jelentős költségcsökkentést képesek elérni.

A két meglévő kisbusz mellé további kettőt, egy kilenc- és egy huszonnégy fős autóbuszt szereztek be. A hónap végére pedig a minőségi munkát elősegítő új konditermet is átadnak a játékosok számára.

A beruházásokat 150 milliós TAO-pályázat keretein belül valósíthatták meg.
– Ezek a fejlesztések nem csupán a férfi klub számára előnyösek, hiszen a többi egyesület és a város javát is szolgálja – hangsúlyozta Vajer Tamás.

Fontos az utánpótlás

A tárgyi beruházásokon kívül az utánpótlás-nevelés terén is bővítésre készülnek, több környező települést vonnának be a képzésbe. Így ősszel már Csorváson, Csanádapácán, Mezőkovácsházán és Medgyesegyházán is elindulhatnak az edzések.
– Egy életpálya-modellt szeretnénk kidolgozni az óvodától egészen főiskoláig, hogy kézilabdázás után is megállják a helyüket a klub játékosai – mondta a klubelnök. Hozzátette, hogy az edzők képzése is elengedhetetlen, ezért Vladan Jordovic vezetőedző heti szinten tart számukra előadást.

Vladan Jordovic vezetőedző, Bojtor István alpolgármester, Vajer Tamás klubelnök és Buday Dániel másodedző, játékos a sajtótájékoztatón (Fotó: Rosta Tibor)

Vladan Jordovic vezetőedző, Bojtor István alpolgármester, Vajer Tamás klubelnök és Buday Dániel másodedző, játékos a sajtótájékoztatón (Fotó: Rosta Tibor)

Bojtor István a város képviseletében volt jelen, kiemelte, hogy az önkormányzat alapvető célja, az utánpótlás, illetve a diáksport támogatása. A lehetőségeikhez képest mindent megtesznek ezekért a célokért, nem csupán anyagiakban, hanem kapcsolatrendszerük kiaknázásával vagy a beruházások támogatásával.

Megerősödött bajnokságban

A szakmai vezetés optimistán tekint a jövőbe, a középmezőnybe várják a gárdát. Vladan Jordovic vezetőedző és Buday Dániel is kiemelték, a jelentősen átalakult orosházi csapat egy megerősödött bajnokságot indít a jövő héten.
– Nagy átalakuláson ment keresztül a csapat, hiszen hét új játékos beépítését kellett a nyáron elvégezni. Nehéz, szoros meccseket várok, hiszen kemény bajnokság vár ránk – nyilatkozta a vezetőedző.

Buday Dániel is hasonlóképpen látja a csapat helyzetét.
– A papírforma szerint öt gárda emelkedik ki a mezőnyből, az utánuk következő csapatok között nüanszok fognak dönteni. A körülményeket figyelembe véve minden adott, hogy a kitűzött célokat elérjük és végül a középmezőnyben végezzünk –  mondta Buday Dániel.

Az irányító ezentúl nem csak játékosként és utánpótlás trénerként vesz részt a klub életében. A felnőtt gárdánál másodedzőként segíti majd Vladan Jordovic munkáját. A csapatkapitányi karszalagot a balszélső, Németh László veszi át, akinek helyettese Herjeczki Balázs kapus lesz.

A bajnoki menetelés szeptember 17-én Balatonfüreden indul meg férfi kézilabdázóink számára. Hazai pályán először szeptember 21-én láthatjuk tétmeccsen a csapatot, akkor a Csurgó látogat Orosházára.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.