Idegenben továbbra is hibátlanul

eger_logoEger Eszterházy SZSE—Orosházi FKSE-Linamar 23—25 (11—13)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Rájátszás a 7-14. helyért. Eger, 400 néző. V.: Kékes P., Kékes Cs. Eger: Radulescu — Lezák 4, Dobó 2, Petro 6, Takács 6, Szabó P., Antl 2. Cs.: Kovács J. (kapus), Szűcs, Kiss G., Bajorhegyi 1, Radcenko 1, Padla 1, Iváncsik Á., Szilágyi, Vancsics. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M., Németh G. 5, Milas 2, Zabic 7, Mazic 1, Németh L. 2. Cs.: Miklós (kapus), Buday, Stranigg 2, Knezevic 5 (4), Varsandán Á., Radojevic 1, Tárkányi, Szeitl, Berta. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4.

Nem ígérkezett könnyűnek a vasárnap délutáni találkozó Jordovic mester együttese számára, mivel a kiesés ellen küzdő egri csapat tiszteletet parancsoló hazai mérleggel rendelkezett, december óta valamennyi mérkőzését megnyerte a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Igaz, az orosháziak pedig éppen idegenben nyújtottak eddig száz százalékos teljesítményt a rájátszásban.

A találkozó kezdetén nem nagyon talált fogást az orosházi gárda a keményen védekező Eger csapatán (6. p.: 3-2). A 7. percben Zabic gólja jelentette a fordulópontot a vendégek számára, innentől fokozatosan növelte előnyét az Orosháza, a zöld sárgák remekül játszották meg beállójukat, Zabic a 13. percben már a 4. találatát szerezte (3-8). Időt kért a hazaiak mestere, ami hasznosnak bizonyult, hiszen a 20. percre 7-9-re zárkóztak az egriek. Kettős emberelőny kellett ahhoz, hogy előbb Knezevic büntetőből, majd Németh Gábor betaláljon, megtörve ezzel a 6 perces orosházi gólcsendet. Ezután sokáig a hazaiak bizonyultak gólképtelennek, ám kisvártatva Takács Bence behozta a lemaradást és két percen belül háromszor is betalált, versenyben tartva ezzel csapatát (29. p.: 11-13). A félidő utolsó percében Miklós Gergő védte Antl büntetőjét, így nem tudott még közelebb férkőzni ellenfeléhez az Eger.

(Fotó: Lénárt Márton - handballeger.hu)

Nagy csata dúlt a pályán (Fotó: Lénárt Márton – handballeger.hu)

A második játékrészben sokáig felváltva estek a gólok, a 42. percben Németh Gábor rontotta el a sormintát, ezzel ismét négy gólosra hízott a vendégek vezetése (15-19). Folyamatosan 3-4 góllal vezetett az Orosháza, ám nem tudta növelni előnyét, mivel a hazaiak foggal-körömmel küzdöttek a számukra létfontosságú pontokért (45. p.: 17-20). Olyannyira sikeresen tették ezt, hogy a hajrához közeledve Bajorhegyi találatával mínusz egyre feljött az Eger (19-20). Aztán jött Stranigg, góljaival ismét nyílt az olló, majd Antl megint visszahozta a vendéglátók reményeit (54. p.: 22-23). A vége előtt négy és fél perccel Mazic kipontozódott, ám az egriek nem tudták gólra váltani előnyüket, így elmaradt az egyenlítés. Az 58. percben Zabic lövésével ismét kettővel vezetett az OFKSE, az utolsó percben pedig Radojevic is beköszönt, így behozhatatlan előnyt szerzett csapatának (60. p.: 22-25). Dobó Zsolt még kozmetikázni tudott az eredményen, de a két pont sorsát már nem nem változtathatta meg.

Nagy küzdelemben, bátor játékkal, igazi kollektívaként, a mérkőzést végig irányítva szerezte meg a bajnoki pontokat az Orosháza együttese a lelkesen kézilabdázó hazaiak ellen.

Vladan Jordovic: — Az egész csapat nagyon bátran és harcosan játszott. Ez a győzelem a csapat sikere volt. Ismét megmutattuk, hogy idegenben veszélyes csapat vagyunk még a hazai pályán eddig remekül szereplő egriek ellen is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.