Szorossá tettük a végét

eger_logoOrosházi FKSE-Linamar — Eger SBS-Eszterházy 26-25 (19-13)

K&H liga férfi kézilabda mérkőzés, rájátszás a 7-14. helyért. Orosháza, Eötvös-csarnok. V.: Bócz, Wiedemann. Orosháza: HERJECZKI — Pásztor M. 2, Németh G. 2, Zabic 1, MILAS 7 (1), Buday 4 (1), NÉMETH L. 5. Cs.: Miklós (kapus), Cemas, Mazics 2, Radojevic 3, Tárkányi, Varsandán Á., Suhonjic. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Eger: Kovács J. — Vancsics 1, Padla 4, Petro 1, Radcenko, Dobó 3, ANTL 6 (1). Cs.: RADULESCU (kapus), Kocsis Cs., Bajorhegyi 2, Kiss G., TAKÁCS B. 4 (1), Szabó P. 2, Lezák 2. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Az alsóházi rájátszás első fordulójában a két ponttal induló Eger együttesét fogadtuk. A vendégek, miután tegnap nyert a Mezőkövesd, komoly győzelmi kényszerrel léptek pályára.

A vendégcsapat kezdte a mérkőzést, az Orosháza viszont egy kontra góllal rögtön magához ragadta a kezdeményezést. 5 plusz 1-es zavaró védekezéssel kezdtek az egriek, Antllal zavaróban. Nem tudták azonban így sem meglepni a hazai támadókat, az 5. percben már 4-1-et mutatott az eredményjelző. Hatékonyan védekeztünk ezekben a percekben és gyors gólokat lőttünk. Ezután következett néhány hiba a támadásainkban és rögtön szoros lett az eredmény. Öldöklő küzdelem jellemezte a mérkőzést, az első öt perc után döntetlen körül billegett az eredmény. A 19. percben 12-10-nél Tóth Edmond időt kért, ami után az egriek kinyitották teljesen a védelmüket. Ennek ellenére a félidő hajrájára sikerült ellépnünk, miközben a kapuban Herjeczki Balázs nagyszerű teljesítményt mutatott, az utolsó másodpercet is egy lerohanásgóllal tudtuk zárni. A hat gólos előny birtokában a hazai csapat mehetett nyugodtabban szünetre.

A rövidzárlat ellenére is győzni tudott a csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rövidzárlat ellenére is győzni tudott a csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidőre kapust cserélt az Eger, Kovácsot Radulescu váltotta és visszaálltak védekezésben hatos falra. Ez csak pillanatnyi zavart okozott az orosházi támadó gépezetben, kis zárkózás után visszaállítottuk a hat gólos előnyt. (42. perc 23-17) Ezekben a percekben csordogált a meccs, gól itt, gól ott, leginkább a védekezésbeli keménykedés volt jellemző. A félidő közepe után egy három nullás egri széria következett, Jordovic mester az 52. percben, 25-22-nél időt is kért. Ezután sem változott sokat a játék képe, jelentősen felhígult az egri védekezés, az orosházi srácok pedig támadásban kissé tétovák lettek. Az egri roham folytatódott, a három-nullásból hat-nullás rohanás lett, mintha nem hittük volna el, hogy az ellenfél képes az egyenlítésre. Képes volt. A mérkőzés hajrájában azonban Németh Laci góljával ismét nálunk volt az előny. Az utolsó percnek egy gólos orosházi vezetésnél álltak neki a csapatok, ami hála Herjeczki Balázs kitűnő védésének, meg is maradt a lefújásig.

Vladan Jordovic: – A második félidőben sokat hibáztunk támadásban, az Eger pedig az életéért küzd.

Tóth Edmond: – Az utolsó negyedóra játéka reményt adhat a jövőre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.