NB I ifi: igazi csapatmunka volt

balmazifi_16_smBuday Dániel legénysége visszavágott a Balmazújváros együttesének az októberi súlyos vereségért. A szezon egyik legjobb játékát nyújtották az orosházi fiúk.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balmazújvárosi KK 37-32 (21-18)

NB I-es férfi ifjúsági bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 83 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T. Orosháza: Rákóczi, Majdán (kapusok), Zalai 2, Wágner L., Kiss Alex 7, Novák 9, Németh, Zvolenszki 3, Kristofóri 2, Simon 2, Bella 9, Sütő, Kiss Axel 3, Andrikó, Blaskó, Szabó Cs. Edző: Buday Dániel.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

Pénteken délután a tabellán két hellyel előttünk álló Balmazújváros csapatát fogadtuk az Eötvös-csarnokban. Igazi rangadó várt a fiatalokra, no meg a revans lehetősége az ősszel elszenvedett kiadós, 42-26-os idegenbeli vereségért.

Jól kezdett az Orosháza együttese, az első negyedórában percenként lőtték a gólokat a fiúk, fokozatosan növelve előnyüket (3. p.: 3-0, 9. p.: 9-5, 13. p.: 13-7). A folytatásban azonban jött egy gyengébb periódus, 12 perc alatt csak háromszor találtak be Belláék, míg az ellenfél nyolcszor volt eredményes, így aztán a vezetés is megcsappant a félidő végére, a lefújáskor csupán három gól volt az Orosháza előnye.

Igazi csapatmunka volt a győzelem

Igazi csapatmunka volt az orosházi győzelem

A második játékrészben 11 percig felváltva estek a gólok, mindkét oldalon négy-négy találat esett. Ekkor sebességet váltottak a zöld-sárgák és Kiss Alex vezényletével – Novák Bence hathatós közreműködésével – újra hízni kezdett az orosházi előny, ekkor már látszott, hogy nem lehet elvenni a győzelmet a hazai gárdától. A srácok jó játékkal, megérdemelten gyűjtötték be a két pontot.

Győzelmével megerősítette pozícióját a középmezőnyben az OFKSE együttese, a fiúk 18 pontjukkal beérték a Balmazújváros és a NEKA II. csapatát.

Buday Dániel edző: – Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, egy igazi rangadó számunkra. Minden dicséretet megérdemelnek a srácok, igazi csapatmunka volt, véleményem szerint az idény egyik legjobb játékával. Folytatjuk ezt az utat, bízom benne, hogy még tudunk fejlődni, gratulálok az egész csapatnak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.