Bemutatkozik U8-as és U9-es és U10-es korosztályunk

kosa_balazsKósa Balázs utánpótlás edzőt megkértük, hogy mutassa be az általa irányított csapatokat, az Orosházi FKSE U8-as, U9-es és U10-es korcsoportok munkáját.

– Az U8-as korosztályban a 2007-ben született gyerekek kézilabdáznak, heti 2-3 edzésük van. Vannak, akik a nyáron kezdték el az edzéseket, de akadnak olyanok is, akik már óvodás korukban megismerkedtek a sportággal. A fő feladat, hogy elsajátítsák a kézilabda alapjait – mindezt játékos formában -, valamint az, hogy fejlesszük koordinációs-, és állóképességüket. A létszám folyamatosan növekszik, ezért nagyon fontos, hogy a később csatlakozók minél hamarabb felzárkózhassanak a többiek mellé. Az U8-as Gyermekbajnokságban veszünk részt, ahol felmérhetjük, hogy hol tartunk fejlődés szempontjából a többi csapathoz képest.

U8-as csapat

U8-as csapat

– Az U9-es korcsoportba a 2006-ban született gyerekek tartoznak, akikkel az U9-es Gyermekbajnokságban veszünk részt. A bajnoki fordulók során a legtehetségesebb fiatalabb játékosok is csatlakoznak ehhez a csapathoz, mivel ez jól szolgálja a fejlődésüket. Hetente 3 edzéssel készülünk. Az edzések fő feladata a mozgáskoordináció-, és az állóképesség fejlesztése, valamint a technikai képzés, ami magába foglalja a különböző cselek és lövésfajták elsajátítását. A létszám 18-20 fő, ami folyamatosan növekszik.

U9-es csapat

U9-es csapat

– U10-es korosztályunkban a 2005-ben született gyerekek játszhatnak, ők az U10-es gyermekbajnokságban szerepelnek. Itt három embert leszámítva egy-két évvel fiatalabb játékosokkal állunk ki. Tehát ez a csapat gyakorlatilag megegyezik az U9-es csapattal. A bajnokság nagyon nehéz a korkülönbség miatt, de úgy gondolom, a fejlődés szempontjából hasznos és ebből minden játékos pozitívan tud kijönni, mivel rengeteget tanulhat technikailag és taktikailag egyaránt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.