Stranigg nyártól Dániában folytatja

stranigg_16A dán élvonalban szereplő Mors-Thy Handbold együttese szerződtette Stranigg Jánost, az Orosházi FKSE-LINAMAR balátlövőjét. A 21 éves játékos a nyáron csatlakozik újdonsült együtteséhez, a megállapodás két évre szól.

– A bátyám fél évig Dániában tanult, s az egyetemén oktatott Jan Paulsen vezetőedző. Beszélt neki rólam, ő pedig azt kérte, hogy küldjek magamról videókat, amelyeket a bátyámon keresztül el is juttattam neki. Paulsen edző pedig elégedett volt a látottakkal, így szerződést ajánlottak – sorolja a történteket a fiatal átlövő.

– Egyik nagy álmom volt, hogy a dán bajnokságban kipróbálhassam magam – nyilatkozta új klubja honlapjának Stranigg János. – Az álom megvalósult, és hiszek benne, hogy a Mors-Thy Handballban tovább javulhat a játékom, sokat tanulhatok Jan Paulsen edzőtől. A maximumot szeretném nyújtani, hogy segítsem új együttesemet.”

Stranigg János 2014 őszén a Skjer ellen már belekóstolhatott a dán stílusba

Stranigg János 2014 őszén a Skjern ellen már belekóstolhatott a dán stílusba

Az utóbbi időben ritkaság, hogy magyar játékos igazol át a legerősebb külföldi bajnokságok valamelyikébe. Magyar játékos legutóbb 2007-ben igazolt az NB I-ből Dániába. Császár Gábor akkor két évet töltött el a Viborgnál, ami nagyszerű “ugródeszka” volt számára a karrierje építésében.

(Forrás: nso.hu, hetmeteres.com, utanpotlassport.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.