Gyorsan eldőlt…

tatabanyalogo_smGrundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 31-23 (18-9)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 800 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Tatabánya: Borbély – Pásztor Á. 1, CRNOGLAVAC 7, KATZIRZ, KRSMANCIC 5, Szöllősi Sz. 1, Vujovic 2. Csere: Mijatovic (kapus), BODÓ 9, JUHÁSZ Á. 4, Törő, Mazák, Harsányi 2 (1), Gábor, Díaz, Dénes. Edző: Vladan Matic. Orosháza: Herjeczki – Komporály, Németh G., Mazic 2, Buday, Radojevic 1, Tárkányi 1. Csere: Miklós (kapus), ZABIC 3, Cemas, SUHONJIC 7, Varsandán Á. 1, KNEZEVIC 7 (4), Pásztor M. 1, Szeitl, Berta. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4
.

Izgalmas találkozóra volt kilátás szombaton este Tatabányán, hiszen a kék-fehérek még pontot sem veszítettek ebben a bajnoki idényben hazai pályán, ám az OFKSE mindig meg tudta szorongatni Harsányiékat, legutóbb október elején Orosházán játszott egymással kiélezett csatában 21-21-es döntetlent a két együttes. Az orosháziak azonban nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, továbbra is hiányzott Németh László és Stranigg, ráadásul a múlt héten a Balatonfüred ellen sziporkázó Milas is sérültet jelentett.

Herjeczki bravúros védéssel kezdte a mérkőzést, ám a hazaiak rövidesen mégis betaláltak, míg a másik oldalon Buday büntetőt hibázott. Lendületesen, agresszíven kézilabdázott a Tatabánya, az orosházi fiúk pedig bátortalanul játszottak. A 12. percben Bodó góljával már 7-3-ra vezettek a házigazdák, de a vendégek mesterének időkérése sem sokat változtatott a helyzeten, 5 perccel később már 11-3-at mutatott az eredményjelző. Újabb orosházi időkérés következett, amelyet követően Suhonjic duplájával csökkent ugyan a különbség, ám a folytatásban ismét a Tatabánya percei következtek. A zöld-sárgák játékát technikai hibák tömkelege jellemezte, s ha el is jutottak a kapura lövésig Mazicék, a labdával jobbára Borbély kapust találták meg.

Szünet után úgy tűnt, feltámadt az Orosháza, Suhonjic, majd Pásztor Máté talált kapuba, Herjeczki pedig hétméterest hárított. Sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott a második játékrész, ám az első félidő siralmas produkcióját már nem tudták jóvátenni Knezevicék. A feljavult teljesítmény csupán arra volt elegendő, hogy a Tatabánya ne tudja két számjegyűre növelni előnyét, a találkozó gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt a hazai csapat javára.

Az Orosháza együttese az elmúlt heti jó játékát nem tudta megismételni, a sokak által várt szoros találkozó helyett megérdemelt sima vereséggel távozott a Jordovic-legénység Tatabányáról.

Vladan Jordovic: – Az első húsz percben rosszul játszottunk, a Tatabánya agresszív volt, mi pedig sok technikai hibát vétettünk. A második félidő már korrekt teljesítményt hozott, de három-négy játékosom a nullával egyenlő játékot nyújtott a mai napon.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.