Marosi: oda kell figyelnünk

marosil_smA tatabányai kék-fehérek első hivatalos mérkőzésüket vívják az új évben házigazdaként. Az esélyekről, az esetleges nehézségekről Marosi Lászlóval, a klub szakmai elnökével beszélgetett a KEMMA.hu munkatársa.

– Az első forduló „egy meccsnek” jó volt – mondta a tatabányai sportvezető. – Különben is, a győzelmet soha nem kell magyarázni. De Cegléden is látható volt, miben kell még a társaságnak javulnia, hogy visszaszerezze őszi formáját.

A vendéglátók szakvezetőjének dolgát egyértelműen nehezíti, hogy Dénes János, a védelem egyik alappillére, lovaglóizom húzódással bajlódik, így játéka erősen kérdéses. Ezt a sérülést ugyanis valóban ki kell pihenni, ahhoz, hogy valaki újra teljes értékű játékos lehessen…

– Az Orosháza korábban sem volt rossz csapat – emelte ki Marosi László. – Most ebben a rövid téli szünetben pedig még tovább erősödtek. Érkezett hozzájuk egy korábban celjei kötődésű, kétméteres beállós. Azaz nagyon nehéz összecsapásra számítok. Persze, ha az esélyekről beszélgetünk, érdemes hangsúlyozni, hazai környezetben egyértelműen nyerni akarunk. A vendégek azonban jó ajánlólevéllel érkeznek, hiszen a legutóbbi fordulóban 23-23-as döntetlent játszottak a tabellán harmadik Balatonfüred ellen… Eddig sem vettük őket félvállról, ezek után meg pláne oda kell figyelnünk. Sok múlhat a jó védekezésen és a jó kapusteljesítményen.

Mint említettük a Grundfos Tatabánya KC-nél csak Dénes sérült, a többiek azonban Matic mester rendelkezésére állnak. A kék-fehérek idei első hazai találkozóján a Kékes testvérpár fújja majd a sípot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.