NB I/B: emelt fővel

Utolsó hazai mérkőzését játszotta ebben az évben NB I/B-s csapatunk. Az orosházi fiatalok ezúttal a bajnoki címre törő Ferencváros együttesét fogadták és nem vallottak szégyent.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – FTC KN KFT 20-24 (11-10)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 120 néző. Vezette: Sándor, Szikszay. Orosháza: Lipták, Miklós, Kurán (kapusok), Szeitl 3, Knezevic 7, Pásztor M., Sándor, Héjja 3, Jancsó 2, Jóga 2, Pásztor Á., Soós, Nagy 1, Zalai, Pámer, Branyiczki 2. Vezetőedző: Bárány Zsolt. Ferencváros: Tuba Kovács, Komendánt (kapusok), Bak 6 (3), Pozsgai 6, Simányi 1, Mogyorósi, Takó 2, Grandjean 1, Varga 1, Nikolicza 1, Gyurcsovics 3, Kuhn, Nagy, Félegyházi 3, Zalai, Márkus. Vezetőedző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a sok futás rengeteg technikai hibát is hozott, az első félidőben mindvégig szoros állást mutatott az eredményjelző. A 20. perc környékén az Orosháza együttese Knezevic vezényletével már két góllal, a lefújás előtt pár perccel pedig már hárommal is vezetett, ám a jól küzdő fővárosi csapat a végére egy gólosra csökkentette a különbséget.

A második félidő elején rákapcsoltak a vendégek. Először egyenlítettek, majd 8 perccel később már ők vezettek három góllal. Az orosháziak a játékrész közepén már fáradni látszottak, bár a 26. percre egy huszáros rohammal – és ismét Marko Knezevic főszereplésével – mínusz egyre zárkóztak. Ekkorra azonban már végképp ellőtte minden puskaporát az OFKSE, a hibákat pedig könyörtelenül kihasználta a Ferencváros.

Bárány Zsolt (OFKSE): – A mai napon egy nagyon fegyelmezett, nagyon céltudatos, sokszor a saját képességeinket is meghaladó játékot láthattunk a csapattól. Egytől egyig mindenki odatette magát, most messze nem annyi technikai hibát vétettünk, mint amennyi jellemző ránk. Úgy gondolom, hogy komoly meglepetést okoztunk a Fradinak, főleg az első félidőben. A második játékrészben sajnos fizikálisan és fejben is elfogytunk, kulcsjátékosaink elkezdtek fáradni, ami problémát jelentett nekünk, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Adorján Gábor (FTC): – Egész heti felkészülésen tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, ami be is bizonyosodott az első játékrészben. A második félidőben már sikerült meglőnünk azokat a gólokat, a ziccereket amire szükségünk volt. Így minimális különbséggel sikerült nyerni egy ügyes fiatalokból álló csapat ellen.

Folytatás december 12-én, szombaton 18:00 órától a Balassagyarmat otthonában.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.