Szoros mérkőzésen újabb vereség

Orosházi FKSE-LINAMAR – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 23-25 (11-11)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 350 néző. Vezette: Bacs, Bóna. Orosháza: MIKLÓS – Buday 1, STRANIGG 8, Komporály 4, Németh G., Mazic 1, Tárkányi 1. Cs.: Herjeczki, Lipták (kapusok), Szeitl, Knezevic 3, Berta, Suhonjic 1, Cemas 4, Varsandán Á., Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Balmazújváros: PAUL TEODOR – Kekezovic 4, Lazic 3, Simovic, Balázs 1, Balda 2, Morva 1. Cs.: Bagi (kapus), Nagy, TEMESVÁRI 3, Korsós 1, Tomic, Oláh, Vranac 3, Hanták 2, ISTVÁN 5. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1.

Fontos volt a hazai csapat számára az idei utolsó találkozó, hiszen a 9. helyen, 3 ponttal a 8. helyezett Komló mögött várta a mérkőzést az Orosháza. A Balmazújváros pedig mindenképpen meg akarta őrizni előkelő 6. helyezését a táblázaton.

A mieink kezdték a mérkőzést, és mentek szembe a rendkívül masszív balmazi hatosfallal. Látszott a vendégek védekezésén, hogy Füzesi mester ismeri az orosházi csapatot, Mazicon folyamatosan két ember lógott. Picit meg is fogta az orosházi támadásokat a kemény védelem, úgyhogy a 6. percben már 0-3 volt az eredmény. A 3. percben ráadásul egyik balkezesünk, Németh Gábor megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. A 7. percig kellett várni az első hazai gólra. Azután belejöttek a fiúk, és a 13. percben 4-4-nél egyenlő lett. Nagyon nehezen bontakoztak ki a hazai támadások, a Morva Zoltán vezette vendég védelem keményen odatette magát. Ennek ellenére a 19. percben először vezettünk 7-6-ra, Füzesi Ferenc azonnal időt is kért, de nem sokat változott a játék képe, egymás mellett haladtak a csapatok.

Magasra törtek az orosházi zöld-sárgák, de ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő kezdetén Budayt Knezevic váltotta irányító pozícióban és rögtön góllal is mutatkozott be. A 35. percben vezettünk 14-13-ra, ekkor jól működött az orosházi védekezés is. Miklós Gergő remekelt az orosházi kapuban, ziccereket és lövéseket fogott. Egyenlő erők küzdelme volt a meccs, ez látszott a pályán is. Amikor támadásban hibáztunk, az ellenfél gyors indításokból azonnal büntetett. A hajrában egy emberelőnyt kihasználva ellépett az ellenfél, Jordovic mester azonnal időt is kért, fel is tudtunk zárkózni, így izgalmas lett a végjáték. Mindkét csapat produkált kisebb hullámvölgyeket és hullámhegyeket, utóbbi a vendégeknek jött ki a végén. A volt orosházi Morva góljával alakult ki a végeredmény.

Jól védekezett a hazai csapat, de nagyon hiányzott a balkezes lövő a játékból. Apróságokon múlt, de a végén a fiatalokból álló orosházi csapat kevésbé bírta a nyomást.

Vladan Jordovic: – Többször három jobbkezessel kellett játszanunk, a hibáinkat pedig azonnal büntette az ellenfél.

Füzesi Ferenc: – Egyenlő erők küzdelme volt, kis szerencsével a végén nekünk jött ki jobban a lépés.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.