Győzött az egri vitézség

Eger SBS Eszterházy – Orosházi FKSE-LINAMAR 31-26 (13-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, 600 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Eger: Radulescu – Vancsics 1, Kocsis Cs. 2, Bajorhegyi, Dobó 9, Kiss G., Szabó P. 9. Cs.: Kovács J. (kapus), Takács, Iváncsik Á. 1, Szűcs 2, Padla 4, Lezák 3, Szilágyi D., Menyhárt, Zelei. Edző: Rosta István. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Suhonjic 6, Buday 5, Mazic 2, Cemas 6, Tárkányi 2. Csere: Miklós (kapus), Knezevic, Stranigg 1, Berta, Németh G. 1, Varsandán Á. 1, Szeitl, Jancsó, Stojanov. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
.

Az újonc Eger együttese a tabella utolsó helyén szerénykedett a mérkőzés előtt, ám a hevesi gárdát csupán 3 pont választotta el a 8. helyen tanyázó Orosházától, így egyik csapat számára sem ígérkezett könnyűnek a vasárnap délutáni találkozó.

Az egriek keretében történt néhány változás az elmúlt időszakban, a 31 esztendős korábbi válogatott átlövő, Halász Máté a napokban kikerült a felnőttcsapat keretéből, októberben pedig családi okok miatt távozott a klubtól a macedón Vasko Dimitrovski, akit a mai napig nem sikerült pótolnia Rosta István vezetőedzőnek. A nehézségek ellenére az egriek mestere a legutóbbi meccseken látott fejlődést csapatában, a célként kitűzött bennmaradás eléréséhez pedig létfontosságú állomás volt az esetleges pontszerzés az Orosháza ellenében.

Az Orosháza gárdájában is több változás történt a napokban, a moldáv Pavel Macovchin kölcsönbe a szlovákiai Tapolcsány csapatához került, a horvát beállóval, Dominik Smojverrel pedig közös megegyezéssel bontott szerződést az egyesület. Pásztor Mété is sérüléssel bajlódott, így a viharsarkiak keretében ezúttal két junior korú játékos, Nikola Stojanov és Jancsó Nándor is helyet kapott. Vladan Jordovic edző harcos játékot ígért az egri vendégszereplésen.

A 2. percben Emir Suhonjic talált először kapuba, de Padla gyorsan egyenlített. Kiélezett küzdelem folyt a pályán, jobbára a hazaiak vezettek egy góllal, amit az Orosháza rendre kiegyenlített. A 10. percben Dobó góljával vezetett először kettővel az Eger, de ezt Tárkányi duplájával sikerült behozni. A folytatásban ismét a vendéglátók voltak kezdeményezőbbek, Szabó Péter és Cemas pedig külön gólpárbajt vívott. Csupán a félidő utolsó perceiben fordult a kocka, ekkor Suhonjic révén újra az orosháziak vezettek, majd Stranigg találatával növelni is sikerült az előnyt. Amikor azonban másodpercekkel a félidő vége előtt a három gólos vezetésért támadhatott az OFKSE, egy hibát követően újfent az egriek örülhettek, minimálisra csökkentve hátrányukat.

Szabó Péter (7) és Dobó Zsolt (28) játékára nem talált ellenszert az Orosháza (Fotó: Lénárt Márton)

A második játékrész első 10 perce is szorosan alakult, hol egyik, hol másik csapat vezetett egy góllal. A 42. percben aztán a megállíthatatlan Szabó Péter nyolcadik, majd kisvártatva kilencedik találatát is megszerezte, ezzel a mérkőzés során először vezetett hárommal az Eger. Vladan Jordovic időt kért, sikerült is faragni a hátrányból, de a találkozó utolsó 10 percében beindultak az egri vitézek. Az 52. percben Dobó is kilencedik gólját lőtte, megint hárommal vittek a házigazdák. A végjátékban Rosta István edző legénysége valósággal felőrölte az orosháziakat és végül megérdemelt győzelmet aratott, a vendégek meggyőződés nélküli játéka ezen az estén nem érhetett pontot.

Vladan Jordovic: – Először is szeretnék gratulálni az Eger csapatának a győzelemhez, jól játszottak. Mi védekezésben gyengén teljesítettünk, talán csak a támadásaink színvonala volt elfogadható. Különösen a hazaiak két balátlövője, Szabó és Dobó mutatott kiváló játékot, a mi dekoncentráltságunk és technikai hibáink pedig vereséghez vezettek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.