Jó játékkal fontos győzelem

Mezőkövesdi KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 21-26 (8-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőkövesd, 600 néző. V.: Bonifert, Oláh. Mezőkövesd:  Holló – Kovács P., Hajdu G. 3, Antal Sz. 2, Radnic 3, Grünfelder 1, Benis 1. Csere: Volarevic, Liszkai (kapusok), Kiss R. 2, Molnár F., Ciric, Szepesi 6 (1), Trivkovic 3. Vezetőedző: Skaliczki László. Orosháza: Herjeczki – Komporály 2, Suhonjic 1, Buday 9 (4), Mazic 4, Cemas 5, Tárkányi 2. Csere: Miklós (kapus), Knezevic, Stranigg 2, Berta, Smojver, Németh G., Varsandán Á., Pásztor M. 1, Szeitl. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4
.

A mezőkövesdi és az orosházi gárda egyaránt 8-8 ponttal állt a tabellán, a kövesdiek eggyel több győzelemmel büszkélkedhettek, míg a viharsarki csapat kettővel több döntetlent mondhatott magáénak a találkozó előtt.

A Mezőkövesd együttese az előző fordulóban a Cegléd csapatától szenvedett egy gólos vereséget, előtte azonban hazai pályán legyőzte a Balmazújváros gárdáját. Skaliczki László csapata otthoni környezetben életveszélyes tud lenni, ebben a szezonban eddig csupán a MOL-Pick Szegednek sikerült győzni a kövesdi csarnokban, rendkívül szoros mérkőzésen, csupán két góllal.

Az Orosháza kétségtelenül hullámvölgybe került az elmúlt hetekben. A korábbi jó teljesítmények után a Gyöngyös otthonában, majd hazai közönség előtt is gyenge formát mutattak Vladan Jordovic tanítványai, az orosháziak mestere azonban a mezőkövesdi találkozó előtt fogadkozott, hogy csapata mindent belead majd ezen a szombat esti találkozón.

Villámrajtot vett az Orosháza együttese, Cemas és Komporály góljaival 4-1-re elhúzott a vendégcsapat. Herjeczki hétméterest hárított, elöl pedig biztos kézzel értékesítették helyzeteiket az orosházi fiúk. Remekül védekezett az OFKSE, amit az is bizonyított, hogy a Mezőkövesd 14 percen át gólképtelennek bizonyult. A hazaiaknak az igazi karmesterként játszó Buday adta meg a kegyelemdöfést a félidő végén egy hatalmas bomba találattal, így hat gólos előnnyel térhetett pihenőre az orosházi együttes.

A folytatásban felváltva estek a gólok, a vendéglátók nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, állandósult a 6-7 gólos különbség. Az orosházi védelem továbbra is jól működött, Herjeczki magabiztosan őrizte kapuját, a finisben pedig újabb büntetőt hárított. A mérkőzés végére a hazaiaknak csupán kozmetikázniuk sikerült az eredményt, a játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtó Orosháza megérdemelten szerezte meg az igen fontos két pontot a mezőkövesdi oroszlánbarlangban.

Vladan Jordovic: – Nagy győzelem ez nekünk, harcos védekezés, okos támadójáték, sok jó egyéni teljesítmény.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.