Nagyot küzdött az újonc Orosháza a Pécs ellen

Orosházi FKSE – TM Line-PTE PVSE 34-28 (16-15)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 600 néző. V.: Horváth, Marton. Orosháza: KNEZEVICS — Országh 2, DJUKIC 5, Lopez 3, MAZIC 7, LÓKODI 10 (3), Ambrus 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Berta, Sutka, Mino 2, Pánczél 1, Balda. Vezetőedző: Buday Ferenc. Pécs: Bartucz — PÁSZTOR 10, Kovács G. 1, Szabó T., Lévay, Szögi 1, IVÁNCSIK Á. 7. Cs.: Pókos (kapus), Szappanos 2 (2), Werner 3, Holdos 2, Antal, Bujisic. 1, Császár 1. Edző: Danyi Gábor. Kiállítások: 18, ill. 10 perc.  Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3. Az eredmény alakulása:  6. p: 5-2, 9.. p.: 7-3, 29. p.: 14v14. 45. p.: 26-20. 54. p.: 31-25.

Több változás is történt az elmúlt napokban az Orosházi FKSE keretében: a szezon közben igazolt Horváth Rolandtól és a bosnyák Sancarin Gradimirtől is elköszönt a teljesítményükkel elégedetlen vezetés. Helyükre a néhány hete vendégként Orosházán járt tatabányai Sutka Norbert érkezett. Ősszel pontot rabolt a Mecsek-aljáról az Orosháza, a pontszerzésben most is joggal reménykedett minden hazai szimpatizáns.

Két gyors góllal elhúzott az Orosháza, ám a baranyaiak legalább olyan hamar egyenlítettek. Mazic jó bejátszások után okos gólokat lőtt, a vendégek rendre mellédurrantották a labdát. A hazaiak végre alkalmazhatták a gyors lerohanás fegyverét. Tíz perc játék után már annyi gól született, mint máskor csaknem egy félidő alatt (7-3). Hamar olvadt az orosházi előny, köszönhetően elsősorban a pécsiek két szélvészgyors szélsőjének, Iváncsik Ádámnak és Pásztor Ákosnak, akik a félidő végéig tizenegy találatig jutottak.

Már-már majdnem kiegyenlített a vendégcsapat, amikor Buday Ferenc edző negyedóra játék után időt kért. Sokat a tréneri tanácsai sem segítettek, a hazai gárda leállt a góllövéssel, hét percig csak a kapufát és a kapust találták el. A félidő hajrájában végre megtört a jég, Pánczél hét perc után szerzett újra gólt az Orosházának. A pécsiek nagyon küzdöttek, de a hazaiak méginkább, Knezevics pedig fantasztikusan tette a dolgát a kapuban. Soványka, egygólos előnnyel vonulhatott öltözőbe az Orosháza, de lélektanilag ez is sokat jelentett.

Szünet után sem csökkent a küzdőszellem, de a hibák száma sem, a pécsiek sokáig ezért is tudták tartani a lépést vendéglátójukkal. A szerb Mazics azonban mind elöl, mind hátul nagyot alkotott, a kritikus pillanatokban hol ő, hol Knezevics húzta ki a pácból együttesét. A félidő derekán egyre jobban elhúzott a baranyaiaktól a házigazda, Mazicsék kiváló teljesítményéthez a bombaerős lövéseiről híres Lókodi is felzárkózott.

Herjeczki kapus először lépett pályára, rögtön hetest védett és ez lélektanilag is sokat jelentett társainak. A végét meghajtotta a sárga-zöld mezes hazai alakulat és hiába játszottak kétszer is emberhátrányban, a vendégek már az egyik pontot sem tudták megmenteni. Az Orosháza második sikerét aratta ebben a bajnokságban, és az alsóházban beelőzte a Dunaújvárost.

Buday Ferenc: — Örülök, hogy időnként jó játékkal szolgáltuk ki közönségünket.  Haladunk előre lépésről lépésre. Gratulálok a fiúknak.
Danyi Gábor: — Gyengén játszottunk. Teljesen megérdemelten nyert az Orosháza.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Nagyot küzdött az újonc Orosháza a Pécs ellen

  1. R3tro' szerint:

    Szép volt fiúk, csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?