Szerdán az Orosháza vendégeskedik a Veszprém Arénában

Hosszú idő után játszik újra hazai bajnoki mérkőzést az MKB Veszprém KC – írja az MKB Veszprém honlapja. Ezúttal az újonc Orosházi FKSE gárdáját fogadja a Mocsai-legénység.

Napra pontosan egy hónappal a mai összecsapás előtt, február 16-án a Balatonfüred elleni megyei rangadón léptek utoljára hazai pályán bajnoki mérkőzésen Perezék. Szerdán a sokáig sereghajtó Orosházi FKSE csapata vendégeskedik Veszprémben.
 
A vendégeké az NB I egyik legfiatalabb múltra visszatekintő egyesülete, 1999-ben alakult a jogelőd Every Day KSE. Két évvel a megalakulás után már az első osztályban találták magukat, ahol az első évben nemzetközi szereplése jogosító helyen végeztek (4. hely). A következő évben a Magyar Kupában lettek harmadikok, ezután azonban a másodosztályban szerepeltek, majd tavaly nyáron ismét visszajutottak az első osztályba.
Ősszel nagyon rosszul rajtoltak a bajnokságban, nagyon sokat vártak az első győzelem megszerzésére. Az első pontot novemberben szerezték Pécsett (24:24), majd az első sikert decemberben hazai pályán aratták a Dunaferr ellen (amely az első tavaszi forduló volt már). Ekkor már új edző ült a kispadon, mivel novemberben Füzesi Ferencet Buday Ferenc váltotta.
 Télen alaposan megváltozott a csapat kerete is, hiszen három új játékos érkezett Orosházára. Először a bosnyák Sancanin Gradimir, majd a szlovák Milo Matus és a kubai Umberto Lopez. Sőt a téli erősítések után sem álltak meg, márciusban kölcsönbe érkezett Sutka Norbert Tatabányáról. Februárban nagyon nehéz sorozaton vannak túl, megütköztek a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó csapatával is, múlt héten pedig begyűjtötték második győzelmüket is a bajnokságban, így elkerültek az utolsó helyről.
Orosházán októberben jó hangulatú összecsapáson fölényes győzelmet arattunk, a papírforma ezt sugallja a holnapi összecsapás előtt is.
 Az MKB Veszprém csapatából hiányozni fog Fazekas Nándor, akinek két hétig pihennie kell a múlt héten megállapított porckorongsérve miatt. A többi játékos harcra kész, a két sikeres válogatott találkozó után a bajnokságban is a sorozat folytatására készülnek a srácok.
A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?