Üveg-Világ Kupa – az Orosházi FKSE-LINAMAR a kupagyőztes

Izgalmas meccsek, kemény küzdelmek – az Üveg-Világ Kupán hat csapat mérte össze tudását, legjobbnak ezúttal a házigazda orosháziak bizonyultak. Buday Dani a legjobb játékos címét is kiérdemelte.

Az Üveg-Világ Kupa szombati napján kiderült, hogy a vasárnapi helyosztókon ki milyen helyezés reményében léphet pályára. A nemzetközi kézilabda torna “A” csoportjában a Mezőkövesd az OFKSE elleni iksz után tíz góllal verte a Karlovác csapatát. Győzött a horvát fiatalok ellen az orosházi csapat is, de 18 góllal, így eldőlt, hogy ebből a csoportból a Kövesd a bronzmeccsen, míg a házigazda OFKSE a döntőben játszhat vasárnap.

A másik csoportban szorosabb volt a verseny. A szlovákiai Tapolcsány gárdáját szoros küzdelemben győzte le a Vác és a Balatonfüred együttese is. Többek meglepődésére a csoportgyőzelemért zajló találkozón a váciak három góllal legyőzték az addig magabiztosan játszó Füredet és ezzel biztosították helyüket a vasárnapi döntőben.

A sárga mezes orosháziak jól és eredményesen támadták a váciak kapuját, és megérdemelten győztek a kupán (Fotó: Rajki Judit)

Az első helyosztón a tapolcsányiaknak nem okozott különösebb gondot a karlováci fiatalok legyőzése. Az izgalmak csak ezután kezdődtek.

A Mezőkövesd – Balatonfüred bronzmérkőzés pikantériáját az adta, hogy a két csapat kilenc nap múlva, a most induló bajnokság első fordulójában is egymás ellen játszik. A mérkőzés előtt ment is a találgatás, hogy a két rutinos edző, Skaliczki László és Csoknyai István vajon kiteríti-e az összes kártyáját, vagy pedig tartalékban hagy néhány figurát a bajnoki nyitányra. Ami a keménységet és az iramot illeti, nem hagyott kívánnivalót maga után a bronzmeccs. A matyóföldiek viszonylag hamar szert tettek egy kisebb előnyre, amit aztán a mérkőzés során igyekeztek megőrizni. A kevésbé jól összpontosító füredieknek csak az egyenlítésre futotta az erejükből, igaz, hogy azt viszont sokszor megtették. A végén is bírták az iramot Skaliczki mester tanítványai és kétgólos, megérdemelt győzelmet arattak.

Buday Dani átveszi a legjobb játékosnak járó díjat

A döntőben az addig remek játékot mutató Vác és a sok helyzetet hibázó, de erős és friss orosházi csapat találkozott. Vasárnap a Jordovic legénység nem hibázta el a ziccereket. Mindjárt a mérkőzés elején tudomására hozta Zsiga Gyula fiainak, hogy ezen a napon melyik a jobb csapat. A kezdő sípszó után néhány perccel már 7-1-et mutatott az eredményjelző. A szépszámú szurkolótól támogatott hazai csapat mindössze 11 gólt engedélyezett az első félidőben a váciaknak és megnyugtató, 17-11-es eredménynél mehettek szünetre. A második játékrészben sem változott a játék képe. Akart, próbálkozott a Vác, de minden számottevő eredmény nélkül. A meggyőző, 6-8 gólos előnyét végig megőrizte az orosházi alakulat és végeredményben megérdemelten nyert 32-26 arányban.

A tornán a Karlovác együttese végzett a hatodik helyen. Ötödik lett a Tapolcsány, negyedik a Balatonfüred csapata. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Mezőkövesd, a másodikat a Vác együttese foglalhatta el. Az Üveg-Világ Kupát az OFKSE-LINAMAR csapata nyerte. A gólkirály a váci Milan Popovic lett 19 találattal. Legjobb kapusnak a szakemberek a füredi hálóőrt, Fazekas Nándort, a legjobb játékosnak az OFKSE irányítóját, Buday Dánielt választották.

Vladan Jordovic: – Nagyon örülök a győzelemnek és annak, hogy ebben a forróságban is milyen sokan szurkoltak nekünk. Nagyon fontos azonban, hogy az öröm pillanataiban se feledkezzünk meg azokról a feladatokról, amelyek – mi tagadás – szép számmal várnak még ránk. Nehéz bajnokság előtt vagyunk és sok még a tennivaló. Ez a torna jól szolgálta a felkészülést, most már rajtunk a sor, hogy szépen sorban javítsuk a hibákat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.