Döntetlen a nyitómeccsen

Megkezdődtek az Üveg-Világ Kupa közdelmei az orosházi Eötvös-csarnokban. A rangos kézilabdatorna első találkozóján a Jordovic-legénység egy megnyert találkozót engedett ki a kezei közül.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mezőkövesdi KC 27-27 (16-10)

Felkészülési torna, Orosháza, 340 fő. Vezette: Bán, Szloska. Orosháza: Herjeczki – Komporály 4, Németh G. 1, Buday 3, Mazic 3, Cemas 2, Németh L. 5. Cs.: Miklós G. (kapus), Stranigg 2, Knezevic 2, Berta, Smojver 2, Varsandán Á., Macovchin, Pásztor M. 1, Suhonjic 1, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. A Mezőkövesd legjobb góllövői: Szepesi, Füstös 5-5, Hajdú, Kiss R. 4-4.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3
.

A torna első találatát az orosházi Németh László szerezte, de az ellenfél gyorsan egyenlített és kisvártatva a vezetést is megkaparintotta (4. p.: 1-3). Herjeczki védéseinek és Cemas góljainak köszönhetően azonban hamarosan előnyt szerzett az Orosháza (10. p.: 4-3), majd a különbséget fokozatosan növelve magához ragadta a játék irányítását és a félidő végére megnyugtató hat gólos vezetést szerzett.

A második játékrész elején felváltva estek a találatok, majd kicsit faragott hátrányából a Kövesd (36. p.: 18-14), ám a 40. percben ismét héttel vezetett az OFKSE. Ezután megint a vendégek percei következtek (14. p.: 21-18), amit a félidő közepén újra kiegyenlített játék követett. A folytatásban aztán egyre többet hibáztak az orosházi fiúk, a Mezőkövesd pedig eredményesen szorongatta a hazaiakat és végül sikerült döntetlenre hoznia a mérkőzést.

A végjáték jobban ment Skaliczki mester tanítványainak, a kihagyott orosházi ziccerek pedig nem maradtak büntetlenül. A fiatal kövesdi csapat nagy csatában szerezte meg az egyik pontot az első félidőben magabiztosan játszó, de a második játékrészben sokat hibázó Orosháza ellen.

A torna nyitónapjának másik mérkőzésén:
Balatonfüredi KSE – Tapolcsány (szlovákiai) 24-23 (17-12)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.