Rólunk írták

A nyáron kisebb változásokon esett át a zöld-sárga alakulat, de a céljuk változatlan maradt. Buday Dánielék idén is a felsőházba igyekeznek – írja magyar klubcsapatokat bemutató sorozatában a Hétméteres.com az Orosházi FKSE-LINAMAR együtteséről.

Sikeres szezon

Sikeres idényt tudhat maga mögött az orosházi együttes. A békésiek a Csurgó visszatáncolása miatt az európai színtérre is kiléphettek, ahol két győztes párharc után az a Skjern búcsúztatta Herjeczkiéket, amelyik később a bronzérmet szerezte meg a sorozatban. A hazai porondon hatalmas csatát vívtak a Gyöngyössel a felsőházat jelentő 5. helyért, amit az alapszakasz végén a Mezőkövesd segítségével sikerült is megszereznie Vladan Jordovic fiainak. Az ezt követő felsőházi rájátszást egy Csurgó elleni győzelemmel fejezték be, így kihozták a maximumot a tavalyi idényből, a végső 6. pozíciónál előrébb semmiképpen nem végezhettek volna.

Buday Dánielék sikeres szezont tudhatnak maguk mögött (Fotó: Rajki Judit/oroscafé.hu)

Féltucat távozó

A keretből hatan távoztak a szezon végén, akik közül igazán meghatározó a jobbátlövő, Igor Milovic volt, a szerb játékos a svájci bajnokságban folytatja pályafutását. Egy év után tért vissza korábbi csapatához (Mezőkövesdre) a magyar B-válogatott keret tagja, Benis Bence. A dunaújvárosi nevelésű Benmiloud Yassine kevés lehetőséghez jutott Mazic mögött, nem tudott meghatározó szerepet betölteni a csapatnál, a beálló ezért a PLER együtteséhez szerződött. Morva Zoltán hasonló okok miatt hagyta el Orosházát. Buday Dániel alternatívájaként nem igazán számíthatott sok játékpercre, így hallgatott a Balmazújváros hívó szavára. Szintén a távozás mellett döntött Tibor Ivanisevic, aki a SEHA-ligában és Bajnokok Ligája selejtezőjében is induló Borac csapatának hálóját védi a következő szezontól. A klub vezetősége továbbá nem hosszabbított szerződést a fiatal jobbszélsővel, Dusan Mariccsal sem.

Junior Európa-bajnok a keretben

Az orosházi klub célja, hogy fiatal, ambiciózus játékosokat tudjon a soraiban. Ebben a szellemben kötöttek szerződést a junior Európa-bajnok beállóval, Dominik Smojverrel. A horvátnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen posztján a gárda egyik legjobbja, Milan Mazic játszik. Székelyudvarhelyről érkezett Komporály Attila, aki majd Pásztor Mátéval osztozhat a jobbszélső pozíción. Pavel Macovchinra a tavalyi EHF-kupa sorozat első selejtezőkörében figyelt fel Vladan Jordovic mester. Az Orosháza elleni két mérkőzésen jól szerepelt a moldáv balátlövő, ezért döntöttek a szerződtetése mellett. Milovic távozása miatt szükség volt még egy jobbátlövő játékosra, a megoldást Emir Suhonjic jelentette. A 27 éves átlövő a bosnyák bajnokságból tette át a székhelyét, de megfordult már olasz, horvát és dubai klubokban is. A felnőtt kerethez csatlakozott még Törökszentmiklósról egy fiatal hálóőr – akinek főként az NB I/B-s csapatban számítanak játékára – Kurán Gergő is. Az érkezők mellett több saját nevelésű játékos is felkerült a “nagyokhoz”, így kaphat lehetőséget Jancsó NándorSándor Balázs és Nagy Attila.

Junior Európa-bajnok érkezett a zöld-sárgákhoz (Fotó: Rajki Judit/oroscafe.hu)

A cél változatlan

A keret összetétele nem sokat változott, a csapat magját sikerült együtt tartani. Pótolhatatlan játékosok nem távoztak, de az újak is inkább csak kiegészítő szerepekre számíthatnak. A vezetőség idén is a felsőházba jutást tűzte ki elérendő célként. A fiatalok, Buday Dániel rutinjával kiegészülve képesek lehetnek odaérni a felsőházba, de mindenképp a tavalyinál nehezebb szezonra számíthatnak.

Átigazolások a 2015/16-os szezon előtt

Érkezett:
Pavel Macovchin (balátlövő, HC Olimpus-85 USEFS), Komporály Attila (jobbszélső, Székelyudvarhelyi KC), Dominik Smojver (beálló, HRK Karlovac), Emir Suhonjic (jobbátlövő, RK Sloboda), Kurán Gergő (kapus, Törökszentmiklósi Székács), Jancsó Nándor (jobbszélső, utánpótlás), Sándor Balázs (jobbátlövő, utánpótlás), Nagy Attila (balátlövő, utánpótlás)

Távozott:
Tibor Ivanisevic (kapus, RK Borac), Benis Bence (jobbszélső, Mezőkövesdi KC), Morva Zoltán (irányító, Kőnig-Trade Balmazújváros), Benmiloud Yassine (beálló, PLER-Budapest), Igor Milovic (jobbátlövő, TSV St. Otmar St. Gallen), Dusan Maric (jobbszélső, ?)

Orosházi FKSE-LINAMAR játékoskerete a 2015/16-os szezonban

Kapusok: Herjeczki Balázs, Miklós Gergő, Kurán Gergő
Jobbszélsők: Pásztor Máté, Komporály Attila, Jancsó Nándor
Jobbátlövők: Németh Gábor, Emir Suhonjic, Sándor Balázs
Irányítók: Buday Dániel, Marko Knezevic, Varsandán Áron
Beállók: Milan Mazic, Dominik Smojver, Szeitl László
Balátlövők: Matevz Cemas, Pavel Macovchin, Stranigg János, Nagy Attila
Balszélsők: Németh László, Tárkányi Bence
Védekező: Berta Gábor

Vezetőedző: Vladan Jordovic

Várható kezdőcsapat


A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.