Még tovább kell erősödniük az orosházi kéziseknek

Az újonc Orosházi FKSE küzdött becsülettel a Pick-Szeged ellen, de a még szorosabb eredmény kiharcolására nem tellett tudásából és erejéből.

Orosházi FKSE—Pick-Szeged 26—36  (11—18)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés,Orosháza, 700 néző. V.: Medve, Nagy L.
Orosháza: Knezevics — Balda, Djukics 2, Horváth 3, Lopez 2, LÓKODI 7 (1), Ambrus 3 (1). Cs: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Kovács A., Berta, Sancarin, Matus, Mazic, PÁNCZÉL 5, Országh 3. Edző: Buday Ferenc. Szeged: Tatai — Stranovsky 2, Zubai 7, Herbert 1, KATZIRZ 2, Vadkerti 1, Törő 4 (2).Cs: MIKLER, Tóth M. (kapusok), Bajorhegyi, LÉKAI 8, MAROS 4, SULC 5 (1), Butenko 2. Edző: Skaliczki László.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 1—3. 11. p.: 6—6. 22. p.: 9—15. 27. p.: 10—17. 37. p.: 13—22. 44. p.: 17—27 49. p.: 21—30. 55. p: 24—34.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/2 ill.4/3.

Három hazai újoncot is köszönthetett az orosházi publikum: a szlovák Mino Matust, a bosnyák Sancarin Gradimirt és a kubai Humberto Lopezt. S hogy milyen illusztris vendéget is fogadott az OFKSE? Soraikban Mikler, Zubai, Törő, Katzirz és Lékai személyében öt olyan játékost is láthattunk, akik tagjai voltak a januári svédországi világbajnokságon hetedik helyen végzett magyar válogatottnak.

Zubai vb-formáját adta elő, a 6. percben már harmadik találatánál járt. Orosházi oldalon Lókodi igyekezett vele a lépést tartani, ám ő az idő előrehaladtával egyre többet hibázott és a különversenyben lemaradt ellenfelétől. Kenezevics kapus a 7. percben mutatta be első bravúrját, ám ezen a napon nem csillogott úgy, mint az őszi bajnokikon. Bár a Szeged vezetett, a sárga-zöldek tapadtak vendégeikre, sőt, a 13. percben, a nagyon bátran játszó Pánczél góljával még a vezetést is megszerezte.

Buday Ferenc sokat cserélt és ez jót tett csapata játékának. Kifejezetten jó benyomást keltett az ébenfekete, apró termetű Lopez, aki sokszor könnyedén kígyózott át a szegedi védőkön. Később visszaesett a teljesítménye, mint ahogy a társaié is, a Tisza-partiak megrázták magukat, eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és bizony faképnél hagyták lelkes, de annál többet hibázó vendéglátójukat.

Az orosháziak következő edzésén bizonyára a hetesdobások gyakorlása jelenti majd az egyik fő feladatot: az egész mérkőzésen megítélt hat hetesből csupán kettőt értékesített a gárda, s ezen a téren a három szegedi kapus mindegyikének jutott sikerélmény. A Pick villámgyors játékát néha csak szemmel követték az orosháziak és már a szünetre kialakult egy tekintélyesebb különbség.

Harcos hazai alakulat jött ki az öltözőből, de hiába minden erőfeszítés, még faragni sem igen tudtak hátrányukból. Zubai mellé a fiatal Lékai is felzárkózott, Horváthék ellene sem találták az ellenszert. Rengeteg hazai helyzet kimaradt, míg az ellenoldalon még némi szinezésre is futotta. Ez nem mindig jött be, de a kékek megtehették, hogy kicsit élvezik is a játékot.

Az újonc küzdött becsülettel, de a még szorosabb eredmény kiharcolására nem tellett tudásából és erejéből. Persze még véletlenül sem a Bajnokok Ligája résztvevő Szeged a legyőzendő ellenfél. Meglepetés nem született, de a minimális célt, vagyis hogy ne szaladjon bele túlságosan nagy verésbe az Orosháza, elérte a házigazda.

Buday Ferenc: — Azzal a Szegeddel mérkőztünk, amelyik a bajnokság egyik élcsapata. Igyekeztünk a saját taktikánkat alkalmazni, voltak jól sikerült szakaszaink is. Jó úton járunk, de tovább kell erősödnünk. Gratulálok a Szegednek!

Skaliczki László: — Jó iramú mérkőzésen, jobb képességű, gyors játékosainknak köszönhetjük győzelmünket. Sok sikert kívánok az Orosházának!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?