Buday Dániel: kihoztuk a maximumot a szezonban

Csapatkapitányunkat kértük egy gyorsmérlegre a 2014/2015-ös bajnoki idényt tekintve. Úgy véli, sikeres munkát végeztek, és a tortára felkerült a krém is.

Elemeztük már az elmúlt szezont a vezetőedzőnkkel, a klubelnökkel, és sorra adjuk a híreket a keretben történt változásokról is. Most egy kicsit még visszatekintünk, NB I-es felnőtt gárdánk csapatkapitányát kértük interjúra. Nézzük, milyen volt a szezon Buday Dániel értékelése alapján.

– Korábbról indítanám: véleményem szerint Vladan Jordovic érkezésével kezdődött el az a profi munka Orosházán, mely a mostani sikert hozta. Megtaláltuk az a keretet, mely alapot adott a kiváló eredményekhez, és amely megmutatta: több van ebben a csapatban. A magyar fiatalokat építettük be, kiegészítve a rutinos játékosokkal, ami alapján lehetett látni: erősödött, szakmailag előrelépett a gárda. Építkeztünk, és megjött az önbizalmunk is. A nemzetközi sikerek is hozzájárultak ahhoz, hogy kezdett igazán jól összeállni a csapat. Az alapszakasz végére aztán sikerült megszereznünk azt a bizonyos egy kiadó helyet. Mindenki tisztában volt azzal, hogy a Veszprém, Szeged, Csurgó, Tatabánya, Balatonfüred mellett a Gyöngyösnek, a Mezőkövesdnek és nekünk van esélyünk a felsőházra. Úgy vélem, a munka oroszlánrészét 2014. július közepétől idén március elejéig végeztük, ami meghozta az eredményt, a felsőházat.

A nemzetközi sikerek is hozzájárultak ahhoz, hogy kezdett igazán jól összeállni a csapat (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Csapatkapitányunk szerint itt is sok pozitív élménnyel, jó meccsekkel gazdagodtak, a folytatást tekintve pedig lehetnek még főbb céljaik.

– Tudtuk, hogy a felsőházban nálunk erősebb csapatok következnek, nehéz lesz majd a pontszerzés. A pozitív része, hogy jóval nagyobb lehetőség adódott a fejlődésre, főként a fiataloknak volt nagy élmény sztárjátékosok ellen is pályára lépni. Nyomás nélkül adhattuk a legjobb formánkat, elégedettek lehetünk, és a végén még egy szép győzelmet is szereztünk. Véleményem szerint kihoztuk a maximumot, és a felsőházzal felkerült a tortára a krém is. Ami pedig a folytatást illeti: vannak távozóink és már érkezők is. Komoly munkával, keretigazítással lehetnek még főbb céljaink. Dolgozunk tovább a következő szezonban is a hasonlóan jó eredményekért – emelte ki Buday Dániel.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.