Győzelemmel zártuk a szezont

Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 23-22 (13-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 500 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, Németh G. 2, Benmiloud 1, Mazic 3, Cemas 3, Tárkányi. Cs.: Miklós (kapus), Buday 5 (2), Knezevic 2, Stranigg 2, Szeitl, Berta, Németh L. 2, Benis 2, Varsandán M. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Csurgó: Pallag – Gazdag 1, Ratajec 1, Lele 7 (4), Szöllősi Sz., Cavor 4, Gebhardt. Cs.: Mijatovic (kapus), Pordán 1, Vadkerti G. 3, Ostroushko 3, Borsos, Oláh G. 1, Nagy M. 1, Nagy D., Jerebie. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 16, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 7/4
.

A 2014/15-ös bajnoki idény felsőházi rájátszásának utolsó mérkőzése már egyik csapat számára sem bírt különösebb téttel, a csurgóiak mindenképpen a bronzéremért játszhatnak majd a Tatabánya ellenében, míg az orosházi gárda a tabella hatodik helyén zárja a bajnokságot. Vladan Jordovic edző jó játékkal szerette volna meghálálni a hazai közönség egész éves biztatását, míg a vendégek lelki szemei előtt valószínűleg már a jövő szombaton kezdődő bronzcsata lebegett.

A találkozó előtt az orosházi egyesület köszöntötte a 300 felnőtt bajnoki mérkőzést maga mögött tudó Berta Gábort.

Jól kezdődött a találkozó a hazai csapat számára, Gazdag büntetőjét Miklós Gergő védte, Cemas pedig betalált a vendégek kapujába. Rohanós kézilabdát játszottak a mérkőző felek, ami sokszor kapkodásba csapott át, mindkét oldalon sok hibával vezették támadásaikat a csapatok, így aztán kevés gól született. A 10. percben Ostroushko találatával ugyan átvette a vezetést a Csurgó, de kisvártatva ismét az Orosházánál volt az előny (13. p. 5-3). A 18. percben még Lele büntetőből egyenlített, de a folytatásban már újra a hazaiaknál volt az irányítás. Jól működött az orosházi fal, a kapuban pedig Herjeczki mutatott be bravúrokat, így a félidő végéig magabiztosan őrizte előnyét az OFKSE.

Stranigg János két góllal járult hozzá a sikerhez (Fotó: Kecskeméti Krisztina - OrosCafé.hu)

Németh Gábor találatával indult a második játékrész, majd ismét Herjeczkinek tapsolhatott a publikum, aki a büntetőjét kapufára lövő Gazdag ismétlését hárította. Felpörgött az orosházi együttes, a 34. percben már 15-10-re vittek a házigazdák, de aztán megint jött a kapkodás, újra csak a zöld-sárgák hálóőrének kellett parádéznia ahhoz, hogy a Csurgó ne tudjon közelebb férkőzni ellenfeléhez. A gyakran emberelőnybe kerülő vendégek azonban szívósan küzdve egy gólra megközelítették az OFKSE gárdáját, ekkor Buday lélektani fontosságú gólokkal tartotta versenyben csapatát. Az 52. percben Pordánnak újfent sikerült egalizálnia, de Benis Bence duplájával megint kettővel vitt az orosházi együttes. Egy perccel a vége előtt Lele hétméteresből még kozmetikázott az eredményen, de a parázs hangulatú végjátékban a hazaiaknak helyén volt a szívük és két ponttal ajándékozták meg lelkesen szurkoló közönségüket.

Vladan Jordovic: – Olyan mérkőzést láthattunk, amely mintha a szezon első, nem pedig az utolsó meccse lett volna. Nagyon nagy harc folyt a pályán, mindenki odatette magát. Sikeres szezont zártunk, feljutottunk a felsőházba, az EHF-kupában pedig attól a dán csapattól kaptunk ki, amely a döntő felé halad. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a felsőházban is megszereztük első pontjainkat.

Sótonyi László: – Az első félidőben eléggé bealudtunk, nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kellett volna. Kapkodós volt a játékunk, a védekezéssel nem volt baj, de támadásban könnyű labdákat adtunk az Orosházának. Örülök, hogy az Orosháza ilyen motivált volt a play-offban ellenünk. Megyünk tovább, kezdődik a rájátszásunk a harmadik helyért, a szombatra koncentrálunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.