Csiszolódik a csapat

A 2011-es esztendőben először láthattuk hazain pályán az OFKSE férfi kézilabdázóit kedd este az Eötvös csarnokban. Sokan voltak városunkban “kiéhezve” a kézilabdára. Mutatja ezt, hogy a csarnok lelátója majdnem teljesen megtelt a felkészülési mérkőzésre.

Mint Buday Ferenc edzőtől a mérkőzés előtt megtudtuk, ez a találkozó nem szerepelt az előzetes felkészülési programban, de a szerbiai RK Cervenka kérte ezt a mérkőzést, mi pedig örömmel mondtuk igent.

A háromszor harminc perces edzőmeccsen Buday mester az első két – egy mérkőzésnyi – félórára azokat a játékosokat küldte pályára, akikre az elkövetkezendő bajnokikon elsősorban építeni kívánja a csapat játékát. Az újak közül a Umberto Lopez szerepelt a kezdők közt és nagyon jó benyomást tett játéka a közönségre. Látszott a kubai-magyar fiún a rutin, a sokszínű játék-repertoár. Többször is kipókhálózta a kapu felső sarkát, miközben folyamatosan irányította, jó tanáccsal látta el a fiatalabb korosztályt és forintos labdákat adott a társaknak.

Szerbiai ellenfelünk az első játékrész feléig, 10-10-ig tartotta  a lépést, aztán az orosháziak folyamatosan vezettek,bár nagyobb különbséget nem sikerült kialakítani. Egy, Lókodi Gergőnek bevitt nagy pofon után lépett pályára  a hazai csapat második újonca, Sancarin Gradimir. A bosnyák fiú beállása is új színt hozott a játékba. Jó szemmel látta meg a lehetőségeket és akár a szélre, akár a beálló posztra fantasztikus labdákat osztogatott. Jól működött az orosházi csapat, bár védekezésben még látszott, hogy nincs teljesen összeszokva a gárda. A félidőre csak egygólos előnnyel mehettek a fiúk (18-17).

A második játékrészre teljesen új csapatot küldött a pályára Buday Ferenc. Ebben a csapatban szerepelt a bal szélen a harmadik téli szerzemény, a szlovák Matus, és ő sem okozott csalódást. Védekezésben és támadásban is nagyon jól kivette a részét a munkából. Ebben a játékrészben  már szép fokozatosan ellépett ellenfelétől az orosházi csapat. Bár a lassan fáradó vendégeknek voltak még jó periódusai, a hazai győzelem nem forgott veszélyben. Lehetett volna nagyobb arányú a győzelem, de komoly erőnléti munkából jövő kézilabdázóink így is megtették a magukét. A vége 37 – 33.

A harmadik harminc percre azok a játékosok érkeztek a pályára, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kaptak. Ők is kivétel nélkül bizonyítottak és az utolsó felvonást is megnyertük, bár ekkor a szerbek edzője is jószerével az ifi csapatát játszatta.

Jó volt újra látni a fiúkat és meggyőződni arról, hogy a téli igazolások valóban erősítést jelentenek a csapatnak.

Buday Ferenc: – Összességében elégedett vagyok a látottakkal. A hétvégi torna után ma délelőtt komoly erőnléti edzésről jöttek erre a meccsre a fiúk, úgyhogy a frissesség még hiányzott. Voltak hibák is szép számmal, de ezeken dolgozunk és nagyon remélem, hogy ezzel a kerettel el tudjuk érni a kitűzött célt, a megragadást az NBI-ben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?