NB I/B: megvan a harmadik tavaszi győzelem

Jó második félidei játékkal szerezte meg a két pontot Pásztor István legénysége a sereghajtó mezőkövesdi csapat ellen. Marko Knezevic 12 góllal járult hozzá a sikerhez.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – Mezőkövesdi KC U23 39-36 (18-16)

NB I/B-s férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos. Orosháza: Lipták – Soós 4, Szélpál 4, Szeitl 4, Knezevic 12, Stranigg 8, Tárkányi 4. Cs.: Miklós (kapus), Nagy A. 2, Sándor, Jancsó, Szenteszki, Branyiczki 1, Simon, Zalai, Pásztor Á. Edző: Pásztor István. A Mezőkövesd legjobb góllövői: Kiss R. 9, Kovács P., Herczegh 8-8.
Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Az első percekben 3-1-re elhúztak a vendégek, s bár a 10. percre kiegyenlített az Orosháza, továbbra is a Kövesd volt a kezdeményezőbb. A hazaiaknak nem ízlett ellenfelük nyitott védekezése, de jól tartották a lépést, és szívós küzdelmüknek köszönhetően a 23. percre a vezetést is átvették. Egyszer még sikerült fordítania a Mezőkövesdnek, de a félidő finisében Tárkányiék voltak eredményesebbek, így két gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején felváltva estek a találatok, de a 10. percre sikerült négy, majd később öt gólosra növelniük előnyüket az orosházi fiúknak. A fiatal kövesdi együttes nem adta olcsón a bőrét, szívósan tapadtak a hazai csapatra, de Knezevicék magabiztosan őrizték vezetésüket, nem engedték két-három gólnál közelebb férkőzni ellenfelüket. Ezzel a győzelemmel az OFKSE megőrizte esélyét a középmezőnyhöz való felzárkózásra.

Pásztor István: – Magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést, úgy érzem, kicsit túlbonyolítottuk a támadásainkat. Egy nagyon fiatal csapat ellen játszottunk, ők a sereghajtók, de nem gondolom, hogy lenéztük volna őket, végig nagyon jó nyitott védekezéssel dolgoztak, nekünk ezt nehezebb volt áttörni, mint a jól megszokott hatosfalas védelmet. Jó kapusteljesítménnyel – mellyel Lipták Máté mérkőzésről mérkőzésre segíti a csapatot – tudtuk tartani a lépést és az első félidő hajrájában a vezetést is átvettük. A második félidőben azt kértem, hogy még több befutásunk legyen, kétbeállós játékunknak köszönhetően eredményesek voltunk és így tudtuk megszerezni a két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.