A Tatabánya ellen sem tudott győzni az OFKSE

Orosházi FKSE-LINAMAR – Grundfos-Tatabánya 23-25 (11-14)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Andorka, Szloska. Orosháza: HERJECZKI – Stranigg 2, Knezevic 5, Németh G., MAZIC 3, Benis 1, Németh L. 3. Csere: MIKLÓS (kapus), Buday 5, Szeitl, Berta, Cemas 1, Milovic 1, Benmiloud 1, Pásztor, TÁRKÁNYI 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Tatabánya: PAUL TEODOR – DÉNES, Mazák 1, Törő 3, Katzirz 1, HARSÁNYI 5, Diaz. Csere: Boros (kapus), Pásztor Á. 1, Vaskó, Juhász, BODÓ 10, Nagy, Boskovic 3, Mousavi 1. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 5/4
.

Hazai góllal kezdődött a mérkőzés, de gyorsan egyenlített a Tatabánya. Nagyon agresszív, hol 4+2-es hol 3-2-1-es nyitott védelemmel találták szembe magukat támadóink. Az elején az 5. percben még 3-2-re vezettünk, de az első emberhátrányunkat kihasználva átvették a vezetést a vendégek. Mi is nyitott védelmet alkalmaztunk, de szembeszökő volt a magasság, testsúly és erőfölény a vendég oldalon, a válogatott Bodó Richárddal pedig egyszerűen nem bírt védelmünk, sorra lőtte a gólokat. Sok labdát adtunk el támadásban és sok helyzetet rontottunk el az első félidőben. A játékrész felénél Jordovic mester magasabb embereket küldött a pályára, beállt Buday, Cemas, Yassine, így a 17. percben kiegyenlítettünk (8-8). Sajnos utána megint jött Bodó két góllal, és újra hátrány lett. A 25. percben időkéréssel próbálkoztunk, de nem sikerült felzárkózni a szünetig, sőt, időntúli hetessel lett három a különbség.

A zöld-sárgák küzdöttek, de győzni nem sikerült nekik (Fotó: Rajki Judit)

A második félidő elejét megpörgette a vendégcsapat. Nálunk két kihagyott helyzet, ott két gól, és máris minusz 5 az eredmény (35. perc: 11-16). Az első hazai gólra 8 percet kellett várni, nehezen indult tehát a játékrész. Jordovic mester forgatta a csapatot, mindenkinek igyekezett játéklehetőséget biztosítani. A frissítések be is jöttek, a félidő második részében elkezdtünk zárkózni. Ez nagyban köszönhető a remekül meccsbe álló cserekapusnak, Miklós Gergőnek, aki hetest és ziccereket hárított. A mérkőzés hajrájára felcsillant az egyenlítés esélye. Az utolsó egy percnek 1 gólos hátránnyal mentünk neki, de a rutinos Tatabányának elég volt az 1 perc, hogy ne engedje ki a győzelmet a kezéből.

Vladan Jordovic: – Mindenkit arra kértem, hogy teljes lelkesedéssel harcoljon, és ezt a fiúk meg is tették. Sajnálatos, hogy Cemas megsérült, így nem tudott eleget játszani, és hogy kihagytuk a három hetest.

Vadan Matic: – Nehéz, pörgős meccsre számítottam, be is jött. A második félidőben kicsit megzavarta a társaságot az orosházi kapuscsere.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.