Egy szlovák és egy kubai játékos érkezett

Mint arról már hírt adtunk, az NB I-es orosházi kézilabdázók Buday Ferenc vezetésével gőzerővel készülnek a tavaszi szezon és a rájátszás küzdelmeire. A minap edzésen jártunk és a csapatban látható új arcokkal kapcsolatban kérdeztük a vezetőedzőt.

Nyilvánvaló volt az ősz után, hogy a csapatot meg kell erősíteni az őszi önmagához képest. Megtudtuk, a vezetőség dolgozik ezen és ennek a munkának az eredményeképp már leigazolták a bosnyák irányító-átlövőt Sancarin Gradimirt. Emellett próbajátékon volt a szlovák szélső Milo Matus és a kubai Umberto Lopez.

Milo Matus és Umberto Lopez

– A bosnyák fiú magassága és az eddigi nacionáléja alapján minden bizonnyal erősítést jelent a csapatnak. Mindenképp szerettünk volna a széleken is erősíteni.  Bal szélső pozícióba sikerült egy megfelelőnek látszó játékost találnunk Matus személyében, akinek az eddig látott mozgása, munkája egyértelműen pozitív benyomásokat kelt. Az elmúlt héten, Törökszentmiklóson volt velünk először a kubai Umberto Lopez. Ő Százhalombattán játszott, jól beszél magyarul. A Carlos Perez, Ivo Diaz féle generáció tagja, talán egy néhány évvel később jött Magyarországra. Az ő meglévő rutinja, tapasztalata valószínűleg elegendő lesz ahhoz, hogy a csapatot erősítse. Irányítóként, a lerohanásoknál, védekezésben pedig középen, a zavaró pozíciójában számíthatunk rá – mondta Buday mester.

A csapat a héten játszik edzőmérkőzéseket. Szerdán Dunaújvárosban csaptak össze a helyiekkel. A délelőtti mérkőzésen két góllal kikaptunk, míg délután 4 góllal győztünk. Ezt követően kaptuk a hírt a klubtól, hogy mindkét próbajátékon lévő játékossal megegyeztek, így Milo Matust és Umberto Lopezt is leigazolták.

A fiúk kemény, feszített tempóban, napi két edzéssel készülnek a tavaszra. A hét végén a Dobó kupán játszanak, majd jövő kedden, január 25-én 16.30 órától az Eötvös csarnokban a szerb I. osztályú RK Cervenka lesz az ellenfél, ahol már az új játékosokat is megismerheti a hazai közönség.
– Örömmel látom, hogy mindenki teljes intenzitással, jó szellemben dolgozik. A komoly terhelésen kicsit lazítanak a most következő felkészülési mérkőzések, illetve felszínre kerülnek az esetleges hiányosságok, melyeket a bajnoki rajtig még korrigálnunk kell – zárta értékelését Buday Ferenc.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Egy szlovák és egy kubai játékos érkezett

  1. Visszajelzés: A Pick Szeged ellen kezd az OFKSE |

  2. new player szerint:

    Jó ez a csapatkép ,baj csak az ,hogy annyian vagyunk mint az oroszok.Vagy ha lesznek távozók akkor ez a búcsú kép számukra???Lenne inkább 12 játékosunk aki normális minőségű.Veszprémben sincsen ennyi fizetett ember.Hihetetlen.Remélem azért bejönnek az igazolások mert a kubai fiún kívül nem igazán pozitívak a visszajelzések.A lényeg az lenne,hogy olyat idehozni aki jobb mint a aki itt van.Persze lehet az élet igazolja az ellenkezőjét,reméljük a legjobbakat.

Vélemény, hozzászólás?