Skaliczki nehéz csatára számít

A Mezőkövesdi KC mestere, Skaliczki László szerint nüanszok fognak dönteni a csütörtök esti találkozón – írja a matyóföldi klub honlapja.

Néhány hete a Magyar Kupában már összecsapott egymással az MKC és az Orosháza, s jobb vendég kezdés után végül döntetlennel zárult a találkozó. A vendégek leginkább arra koncentráltak, hogy a felsőházba jussanak: eddigi három bajnokijukból így kettőt megnyertek, s csak egy pont választja el őket álmuk elérésétől, ezt utolsó meccsükön, Kövesden szeretnék megszerezni. A hazaiaknak viszont szintén fontos a két pont, hiszen az alsóházi rájátszásba minden egységet magával visz a csapat.

– Nehéz csatára számítok, az orosháziak magabiztosak voltak mind a Tatabánya, mind pedig a Balatonfüred ellen. Komlón a védekezésük nem volt olyan, 34 gólt kaptak, nyilván kockáztattak a végén. Játszottunk már velük, tudjuk, mire számíthatunk, bár azon a meccsen Milovics korán piros lapot kapott. Sok múlik azon is, hogy jönnek vissza a sérültjeik. Rangadó lesz, hasonlóan a gyöngyösihez. Szükségünk van a két pontra, mert jönnek föl az alsóházi csapatok a furcsa eredményeknek köszönhetően. A felsőházi csapatoknak ugyanis mindegy már, mit játszanak – mondta el Skaliczki László.

A vezetőedző szerint a Balatonfüred ellen a második félidő alapján nagyobb arányban is nyerhettek volna, az első félidő más volt, de abban is voltak pozitívumok. Nincsenek sokan, de aki itt van, becsülettel végigdolgozta a hetet.

– Darko sajnos a negyedik hiányzónk lesz, hiányozni fog a védelem közepéből, ahogy a korábbi gárdához képest Pavlovics is, és Dzono sincs már. A csapat egynegyede hiányzik tehát. Most mutathatja meg az erejét a közösség, hogyan tudják elosztani a feladatokat. A védelmen sok múlik ismét, döntő lesz a területek leszűkítése, a passzsávok lezárása, a kapusteljesítmény, az, hogy mennyi könnyű gólt szerzünk. Szoros meccset várok, nüanszok döntenek, remélem, mi nyerünk – zárta szavait Skaliczki László.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.