Újabb OFKSE bravúr, most a Tatabánya ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Grundfos Tatabánya KC 29-26 (12-10)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: HERJECZKI — Benis 1, Morva 2, Mazic 2, Berta, CEMAS 7, Tárkányi 1. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Buday 3 (2), Szeitl, MILOVIC 8, Knezevic 4 (1), Benmiloud 1, Varsandán Á., Pásztor. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Tatabánya: Paul — Harsányi G. 1, Boskovics 1, Juhász 2, Muszavi 2, Bodó 1, Törő 2 (1). Cs.: Babasafari (kapus), Katzirz 2, Pásztor Á., Dénes 3, NAGY Sz. 7, BARTÓK 4, Gábor 1. Vezetőedző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

Az áhított cél, a felsőházi rájátszás szempontjából nagyon fontos 2 pont sorsáról döntött a vasárnap esti találkozó. A múlt heti Komló elleni váratlan vereség után egyszerűen muszáj volt nyerni, ha a legjobbak között akarunk játszani.

Elhibázott támadásokkal kezdődött a mérkőzés, az orosházi szurkolók számára Cemas átlövésgólja adta meg az alaphangot. A mérkőzés elején mindkét oldalon a védelmek domináltak és Paul Teodor is többször mattolta támadásainkat. Úgy nézett ki, hogy kevés gólos mérkőzés elé nézünk, hiszen a 10. percben még csak 2-3 állt az eredményjelzőn. Az első 10 perc után a hazai kapuban Herjeczki Balázs is bemutatott néhány bravúrt, de folyamatosan döntetlen közelében mozgott az eredmény. A félidő második részében egyre több rést találtunk a tatabányaiak védelmén, és ez orosházi vezetésben mutatkozott meg (25. perc 10-7). A 28. percben 11-8-nál kérte ki Vladan Matic az első idejét, de ennek nem volt sok eredménye. A jó hazai védekezésnek köszönhetően kétgólos előnnyel mehettek szünetre a hazai fiúk.

Milovic góllal indult a második játékrész. Jordovic mester a szünetben a védelmünkben is taktikát váltott, kijöttünk 4-2-es védelemre. Heroikus küzdelem zajlott minden labdáért, futott az eredmény után a Tatabánya, de a mieinknek mindig sikerült újabb gólokat lőni. Ebben a főszerepet két lövőnk, Cemas Matevs és Milovic Igor vállalta, így végig 2-3 góllal vezettünk. A meccs 53. percében 23-20-as állásnál az ellenfél edzője ismét megpróbálta időkéréssel helyretenni fiait, de a mi mesterünk szavai látszottak igazolódni, hiszen az 55. percben először vezettünk néggyel, (26-22). Két perccel később Vladan Matic kikérte harmadik idejét is, ekkor azonban már öt góllal vezettünk. Az utolsó 3 percben még sikerült a vendégeknek kozmetikázni az eredményen, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Mindkét gárdában több sérülés is nehezíti az edzők dolgát, a megváltozott körülményekhez a mieinknek sikerült jobban alkalmazkodni. A mai győzelem után csak abban bízhatunk, hogy az alapszakasz utolsó találkozóján Mezőkövesden, a mai OFKSE-t láthatjuk játszani, úgy lesz esély a felsőházi rájátszásra.

Vladan Jordovic: — Nagyon harcos mérkőzés volt, óriási taktikai csatát vívtunk. Mi kevesebbet hibáztunk, ezért nyertünk.

Vladan Matic: — Ezen a meccsen a fiataloknak szavaztam bizalmat, de ahol nem lehetett volna hibázni, ott rontottak, ezen ment el a mérkőzés. Megérdemelten győzött az Orosháza.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.