Marko Knezevic: egyre erősebb láncszem lennék

A felnőttcsapatban is több szerepet kap már, U23-as gárdánknál szórja a gólokat. 21 éves, a labda 14 éve a kezében, és egy ideig még biztosan marad is. Szeret Orosházán és a klubnál. Folytatjuk hét játékosa sorozatunkat.

Három éve érkezett Orosházára, az OFKSE együtteséhez Marko Knezevic. A 21 éves irányító-átlövő a szerbiai Bácskapalánkáról származik, ott ismerkedett meg a sportággal, némi családi „befolyás” által. A junioroknál kezdett nálunk, ma már a felnőttcsapattal készül a feladatokra.

– 14 évvel ezelőtt kezdtem el kézilabdázni. Bátyám űzte ezt a sportágat, sokszor lejártam edzésekre, mérkőzésekre, majd úgy döntöttem: kipróbálom én is. A pályán maradtam, szerencsére, nagyon szeretem a kézilabdát, ma már kitölti az életemet – mondja a kezdetektől indulva Marko.

Ahogy teltek az otthoni évek, egyre inkább meghatározóvá vált a kézilabda, majd úgy döntött: erősebb pályán tud fejlődni, ezért Magyarország, az OFKSE mellett döntött. Úgy véli, itt sokkal több a lehetőség az előrelépésre, főleg most, Vladan Jordovic vezetésével, aki véleménye szerint komoly szakmai munkát ad.

Vladan Jordovictól sokat tanulhatok, az egyéni fejlesztés is nagy hangsúlyt kap – emeli ki Marko

– Magyarországon jóval több lehetőségük van a fiatal játékosoknak a fejlődésre, hiszen egy nagyon erős ligáról beszélünk. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy egyre több külföldi játékos dönt a magyar klubok mellett. Kemény a bajnokság, szerencsére ma már nekem is van lehetőségem ezt megtapasztalni, lehetőséget kapok az élvonalban is. Ezért dolgozok, hogy minél többet az első osztályban játszhassak. Vladan Jordovictól sokat tanulhatok, az egyéni fejlesztés is nagy hangsúlyt kap – emeli ki játékosunk, akinek 2016-ig szól a szerződése klubunknál.

– 21 éves vagyok, szeretnék egyre erősebb láncszeme lenni az orosházi csapatnak – ez a célom most. Jó csapatunk van, mely sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Nyáron új játékosok is érkeztek, úgy vélem: most vagyunk a legerősebbek, ezt eredményeink is mutatják. A komlói kudarc ugyan nehéz helyzetbe hozott minket, de bízom abban, meglesz a felsőház, semmi sem lehetetlen. Dolgozunk, és beleadunk mindent – hangsúlyozza Marko.

"Dolgozunk és beleadunk mindent"

Nyugodt városként jellemzi Ő is Orosházát, mely megfelelő ahhoz, jól fejlődjenek a játékosok. A szurkolókról is pozitívan nyilatkozik, sőt, amikor megkérdezem, szeretne-e még elmondani magáról valamit, ezt emeli ki. Hangsúlyozza: az, hogy a szurkolók mellettük állnak, az idegenbeli mérkőzésekre is elkísérik őket, sokat jelent, a nyolcadik játékosként ott vannak velük a pályán.

Megtudom még, hogy szabadidejét is gyakran csapattársaival tölti, szeret filmeket nézni, ha pedig szabad hétvégéje akad: hazautazik. A jövőbeli tervekről sokat még nem árul el, úgy fogalmaz, ez még a jövő zenéje, de azt kiemeli: mindenképp a sportban marad. Mivel az elmúlt időszakban az élvonalban is láthattuk, ritkán hibázik büntetőknél, volt egy utolsó kérdés, mi is a biztos kéz „titka”? A válasza gyors és határozott: a koncentráció.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.