Tisztes helytállás a Csurgó ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR – Csurgói KK 25-27 (9-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Eötvös-csarnok, 500 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: Ivanisevic – Morva 1, Cemas 1, MILOVIC 5, MAZIC 2, Benis 4, Németh L. 1, Cs.: Herjeczki, Miklós (kapusok), Szeitl, Stranigg 1, KNEZEVIC 7, Berta 1, Varsandán 2, Pásztor M., Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Csurgó: Mijatovic – Cavor 2, Ostroushko 3, Ratajec 2, Gebhardt 2, SZÖLLŐSI 4, Nagy 1. Cs.: Balogh T. (kapus), Herbert, Nagy D. 1, Pukhouski, Gazdag 4, Borsos 3, Oláh, Pordán 3, Lele 2. Vezetőedző: Sótonyi László.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
.

Már a második percben csurgói kiállítással kezdődött a mérkőzés, és az elején még többször vezetett az orosházi csapat. Jól tartottuk magunkat egészen a félidő feléig, amikor egy emberelőnyt kihasználva két perc alatt három góllal ellépett a Csurgó. Támadásbeli hibáinkat kihasználva nagyszerűen indultak és lőtték a könnyű gólokat. A huszadik percre egy emberelőnyt kihasználva visszakapaszkodtunk mínusz 1-re, de utána újra a vendégcsapat percei következtek. Megnyugtató hatgólos előnnyel mehettek szünetre a jóval esélyesebb vendégjátékosok.

Az orosházi fiúk az utolsó percig küzdöttek (Fotó: Rajki Judit)

A második játékrész első három percében kaptunk három gólt, amire csak eggyel tudtunk válaszolni. Ezután hosszú ideig állandósult a 6-7 gólos különbség. Óriási küzdelem dúlt a pályán, az orosházi srácok szívüket-lelküket beleadták, és egy pillanatra sem adták fel a mérkőzést. Az utolsó 10 percben aztán óriási hajrát vágott ki a hazai együttes, felkapaszkodtunk egészen mínusz 2-ig. Ebben az időszakban a kemény védelem sok labdát szerzett, a csurgóiak pedig nem tudták átvenni a hirtelen megnövekedett orosházi fordulatszámot.

Ennek ellenére, és az egész mérkőzés képét tekintve megérdemelt vendéggyőzelem született. Mindenesetre ezen a mai estén megtapasztalt küzdőszellem jó előjel lehet, ha nem is a szerdai Szeged elleni, de a hétvégi Komló elleni találkozóra.

Vladan Jordovic: – A sérülések miatt egy nagyon fiatal csapattal álltunk föl. Azt kértem a játékosoktól, adjanak bele mindent, és ha a közönség elégedett lesz, akkor én is. A fiúk ezt megtették.

Sótonyi László: – Nem szabad megengedni magunknak, hogy ilyen 10 perceket adjunk az ellenfélnek mint a mai estén. Az első 50 perccel elégedett voltam.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.