Kínos vereség a Magyar Kupában

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mezőkövesdi KC 21-29 (8-13)

Magyar Kupa férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker. Orosháza: Herjeczki — Németh L. 2, Buday 3, Berta, Benmiloud, Németh G. 2, Benis 3. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Stranigg 2, Milovic 4, Varsandán Á. 1, Mazic 1, Pásztor, Tárkányi 2, Miklós. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Mezőkövesd: VOLAREVIC — VASIC 7, RADNIC 5, Trivkovic 2, Dzono, Cuzic 3, Szepesi 4. Csere: Grünfelder 2, Nakhayenka, Molnár 1, Terenyi, LÓKODI 5. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 3/2.

Három fronton harcol az OFKSE csapata és ez megköveteli a maga áldozatait. Sérülés miatt nem állhatott Vladan Jordovic rendelkezésére Morva Zoli és Matevz Cemas, valamint Benmiloud és Milovic sem száz százalékos állapotban vállalta a játékot.

Parádés Németh László góllal indult a mérkőzés, Buday pedig rátette a következő támadásból a másodikat. Váratlan dolgokat mutatott be a csapat és a védekezésünkkel is minden rendben volt. Sajnos az eddig leírtak csak a 10. percig voltak igazak. A félidő közepétől rengeteget hibázott a hazai csapat, különösen támadásban. A 12. percben Skaliczki László meglátta a lehetőséget és időt kért. Sajnos nem hiába tette. Továbbra is lőttük a kapufákat és hagytuk ki a helyzeteinket, a Kövesd pedig szinte észrevétlenül átvette a mérkőzés irányítását. Hosszú támadásokat vezetve lassították a játékot, de a támadásaik végén be-betaláltak, ellentétben a mieinkkel. A 25. percben már 10-6 volt oda, és a félidő végéig még növelték is az előnyt.

A mezőkövesdiek jobbnak bizonyultak a sárga mezes orosháziaknál (Fotó: Rajki Judit)

A második játékrészt két kapufával kezdtük, szerencsére jött Milovic és góljával elkezdődött egy – sajnos túl rövid – felzárkózási periódus. Ekkor úgy tűnt, minden rendben lesz, szépen kiegyenlítünk, aztán megnyerjük a meccset. Nem így lett. Akár csak az első félidőben, megint sorra maradtak ki a helyzeteink, a vendégek pedig szorgos iparos módjára szépen növelték találataik számát. A két játékvezető csak a mi oldalunkon elkövetett szabálytalanságokat díjazta hetessel, kiállítással (mindössze egy kiállítás volt a vendégcsapatból, az is páros, amikor Cuzic és Buday összeszólalkoztak, hetest pedig egyet sem lőhettünk az egész mérkőzésen), bár az igazság az, hogy nem rajtuk múlt, hogy a kövesdiek el tudtak húzni. Jordovic mester az eddig kevesebbet foglalkoztatott játékosait is a pályára küldte. Miklós Gergőnek és Tárkányi Bencének is volt egy-két szép villanása, de a mérkőzés végkimenetelén sajnos ezek sem változtattak. A kövesdieknek minden bejött, és végeredményben megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést.

Az orosházi csapat játékára talán a fáradtság nyomta rá a bélyegét. Talán a több frontos küzdelemsorozatnak tudható be a koncentráció alacsony szintje. A mérkőzés azon szakaszaiban is volt számtalan kidolgozott helyzetünk, amikor a Mezőkövesd lődözte a gólokat, csak vagy a kapufát forgácsolták szét a fiúk, vagy a kapust tették naggyá, vagy egyszerűen mellé, vagy fölé lőttek. Lesz azonban egy visszavágó, amikor lehet javítani. Ebben bízunk és természetesen a jó nemzetközi kupa-, illetve bajnoki szereplésben.

Vladan Jordovic: – Egy nagy győzelmi szérián vagyunk túl. Talán jókor is jött ez a nagy pofon.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.