Elégedett az orosháziakkal a szövetségi kapitány

Tornagyőzelemmel zárt a magyar felnőtt férfi kézilabda B-válogatott a lengyelországi Pleszewben. A kapitányt, Juhász Istvánt kértük gyorsmérlegre, középpontban az orosházi srácokkal.

Három OFKSE játékos, Benis Bence, Morva Zoltán és Németh László erősítette az elmúlt héten a magyar B-válogatott, és szerzett hasznos nemzetközi tapasztalatokat. Lengyelország és Norvégia B-válogatottja, valamint Luxemburg nemzeti csapata ellen léptek pályára tornagyőzelmet aratva. Juhász István szövetségi kapitány értékel.

– A tornán többet kaptunk, mint vártunk. Most állt össze a keret, nagy szükség volt arra, hogy a játékosok azonosulni tudjanak a lehetőséggel. Egy utógondozó folyamatról van szó: nyomon tudjuk követni, illetve elő tudjuk segíteni a tehetséges játékosok fejlődését, akik közül a legjobbak az „A” válogatottba kerülhetnek. A munkából a magyar klubok is profitálnak: olyan palettát nyújtunk, mely nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, kiváló játékosokból áll – emelte ki Juhász István.

A szövetségi kapitány pozitívan nyilatkozott mindhárom orosházi kézilabdásról – hozzáállásuk, fegyelmük, elhivatottságuk a helyén volt.

A kapitány pozitívan nyilatkozott az orosháziak teljesítményéről

– Elégedett vagyok mindhárom orosházi játékos teljesítményével. Németh Laci jobban kitűnt, át tudta menteni azt a jó formát, amit az orosházi klubnál is nyújt. Védekezése sok esetben a nemzetközi szintet nézve is jó volt. Morva Zoli a második meccsen, Norvégia ellen kiválóan megoldotta az irányító szerepet – hangsúlyozta Juhász István, hozzátéve: mindenkinek lehetőséget adtak, a játékosok közel azonos időt töltöttek a pályán.

Az utógondozás jegyében indított férfi B-válogatottnál a kapitány szerint a cél: tűzben tartani a játékosokat. Fontos, de nem a legfőbb az eredményesség, a csapat tagjai megízlelhetik a nemzetközi porondot. A tervek szerint legközelebb decemberi edzőtábor, majd újabb lengyelországi kupa vár rájuk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.