Fájó vereség Gyöngyösön

B. Braun Gyöngyös — Orosházi FKSE-LINAMAR 27-24 (10-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Gyöngyös, 600 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Gyöngyös: HUDÁK — TÓTH Á. 4, MARCZINKÓ 4, dr. Czina, Sándor Á. 3, VARSANDÁN M. 5, Bakos 2. Cs.: Tamási (kapus), Iváncsik Á., Hajdu 3, Frey 3 (2), Nagy B., Debreczeni 2, Simon 1, Koncz. Vezetőedző: Gulyás István. Orosháza: Ivanisevics — BENIS 4, MILOVIC 4, Benmiloud 2, Cemas, Buday 5 (1), NÉMETH L. 4. Cs.: Herjeczki (kapus), Mazic 2, Stranigg, Morva, Németh G. 3, Cemas, Szeitl, Varsandán Á., Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc, kizárva: Berta G. (piros lap). Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1-2, 11. p.: 4-6, 13. p.: 4-8, 22. p.:7-9, 32. p.: 12-12, 39. p.:15-15, 43. p. 17-16, 47. p.: 20-17, 55. p.: 24-20, 59. p.:27-22.

A Gyöngyösnek nem túl jól kezdődött az idei szezon, az első fordulóban az újonc Balmazújváros, a másodikban a Balatonfüred győzte le őket. Csak a harmadik körben tört meg a jég, a PLER Budapest otthonában végre pontokat szerzett Gulyás István legénysége. A hevesi alakulat bizakodva várta az Orosháza elleni találkozót, egyre több szerepet szántak a sérüléséből felépült Marczinkónak és a piros lap miatt eltiltott Frey Tamás is visszatérhetett a pályára. Kétséges volt ugyanakkor a Budapesten izomsérülést szenvedett válogatott szélső, Szalafai játéka.

Jó formában, ugyanakkor talán kissé fáradtan érkezett Gyöngyösre az egy héten belül negyedik tétmérkőzését — köztük két EHF-kupa találkozót — sikerrel maga mögött tudó Orosházi FKSE gárdája. A tabella előkelő negyedik helyén álló viharsarki együttesből mindenki hadrafogható volt a találkozó előtt, Tárkányi Bence azonban otthon maradt és az NB I/B-s alakulatot erősítette a gyöngyösivel egy időben zajló FTC elleni mérkőzésen. Az összecsapás előtt Vladan Jordovic edző bízott a jó játékban és azzal együtt a győzelemben is. A Gyöngyös ellen megszerezhető pontok különösen fontosak lehetnek az Orosházának a kitűzött cél teljesítése — a felsőházba kerülés — szempontjából.

Igor Milovic találatával indult a mérkőzés, amire gyors válasz is érkezett. Keményen védekezett mindkét együttes, de a 7. percben Milovic már harmadik gólját lőtte, majd Benis találatával már 5-2-re vitt az Orosháza. A Gyöngyös mestere már a 9. percben kikérte idejét, de ez sem sokat segített a házigazdákon, Ivanisevic jól védett, Benis pedig emberhátrányból is eredményes volt (13. p. 4-8). Negyedóra elteltével a Gyöngyös rendezte sorait és két gólra felzárkózott (15. p. 6-8). Állóháborút vívott a két együttes, kisvártatva már csak egy gól volt az Orosháza előnye, majd a 28. percben egyenlített a házigazda csapat. A félidő utolsó percében Benmiloud két szemfüles gólt szerzett, így két találatnyi előnnyel fordulhatott az Orosháza.

A második játékrész első percei Varsandán Milán góljaival indultak, így ismét egyenlő lett az állás (32. p. 22-22). A vendégek ekkor még tudtak újítani, Benis ismét kettőre növelte az orosházi előnyt. A folytatásban az orosházi gólokra gyors gyöngyösi válaszok érkeztek, így továbbra is fej fej mellett haladt a két csapat. A 43. percben a rutinos Frey Tamás megszerezte a hazaiaknak a vezetést, amit innentől kezdve már nem engedett ki a kezéből a Gyöngyös. Kettő, három, majd négy góllal is elhúzott Gulyás István együttese, ráadásul 10 perccel a vége előtt az orosházi Berta piros lapot kapott, amivel még nehezebb helyzetbe került az OFKSE. A lefújás előtt már 5 góllal is vezetett a házigazda, az elfáradni látszó Orosháza erejéből pedig már csak a szépítésre futotta.

Ellentétes félidők után a harcosan küzdő Gyöngyös végül megérdemelten győzte le a szívvel-lélekkel küzdő, ám a végére erejét vesztő orosházi együttest.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR soron következő mérkőzését a Grundfos Tatabánya KC együttese ellen vívja szeptember 27-én, szombaton 18:30-tól hazai pályán, az orosházi Eötvös csarnokban.

Gulyás István: — Nagyon taktikusan játszott az orosházi csapat, tudatosan lassították a játékot, amiben mi partnerek voltunk.

Vladan Jordovics: — Nagyon nagy terhelés érte a csapatot az elmúlt hetekben, ez még egy erősebb csapat számára is megterhelő lett volna

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.