Megnyerte az első EHF-meccset az OFKSE

Néha kicsit meginogva, de óriási szívvel és akarattal játszva nyert az Orosházi FKSE férfi kézilabda csapata az EHF-kupa első mérkőzésén moldáv ellenfele ellen.

A meccs előtt 20 perccel már megtelt az Eötvös csarnok lelátója. Ez nem is csoda, hiszen utoljára 2002-ben volt EHF meccs Orosházán. Akkor a mostani csapat elődje, az Every Day Orosháza játszott az ukrán Portovik ellen, de kiesett. Azóta már megjárta a poklot és a mennyet is az orosházi férfi kézilabda klub, hogy elérjen a mai, újabb mérföldkőhöz.
– Azért vállaltuk el az indulást, hogy minél több dicsőséget és hírnevet szerezzünk a klubnak és városunknak, nagyon bízom a továbbjutásban – mondta néhány napja az OFKSE elnöke, Rajki István, aki továbbjutást remél.

Vladan Jordovic edző szerint nem tudtak különösebben készülni a moldáv ellenfél játékából.
– Nincs más választásunk, mint a saját taktikánkat rájuk kényszeríteni és kőkemény, agresszív kézilabdát játszva továbbjutni – tette hozzá a vezetőedző.

17:54
A bemelegítés közben egyszer csak elment a világítás. Mindenki meglepődött, de senki nem esett kétségbe. Így biztos, hogy lesz némi csúszás a meccs kezdésében.

Zöld-sárgában a hazaiak, fehérben a vendégek. Kezdődik. (Fotó: Pirer Kata)

18:00
És lőn világosság, kis várakozás után életet tudtak lehelni a reflektorokba. A B-közép már hangol, a csapatok a pályán. Mind a két mérkőzés Orosházán lesz. Az első ma, a második holnap 18 órától. A sorsolás szerint a moldávok a pályaválasztók.

HC Olimpus-85-USEFS – Orosházi FKSE-LINAMAR 28-34 (15-17)

EHF nemzetközi kézilabda mérkőzés, Orosháza. Vezette: Emil Aghakishi, Ernest Aghakishi. HC Olimpus-85: Veremchuk – SIPULIN 9, Alexei Pervanciuc, Malarevych, ALEXANDRU PERVANCIUC  10, Juravliov 1, Macovochin 5. Cs.: Chiseliov 2 Minciuc, Plesca, Safronii, Iarmenco, Sicaciov 1, Burbulea. Vezetőedző: Nicola Gomenicu. Orosházi FKSE: HERJECZKI – Pásztor M. 1, Milovic 4, Mazic 4, BUDAY 9, Cemas 2, Németh L. 1. Cs.: Ivanisevic (kapus), Szeitl, STRANIGG 5, Morva 2, Varsandán, Németh G., Benmiloud 3, Benis 3, Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/3.

Első félidő

1. perc
5 perc késéssel kezdődött a találkozó, kiváló a hangulat. Az első hazai gól is megvan, Cemas talált be, de Alexandru Pervanciuc gyorsan egyenlített, 1-1

4. perc
Pásztor Máté kihagyott egy hetest, de a következőt Buday Dani már beverte. Közben megint egyenlített az ellenfél, de jött két gyors kontra, és újabb két hazai gól, 2-4. Eddig jól játszunk.

6. perc
Ivanisevic jól véd, két átlövést is hárított. A moldávok egyelőre tartják hátul a frontot, jól működik a hatosfaluk, átlövésből nem megy ellenük.

9. perc
Mazic Milan beállóban feltörte a védőfalat, de a vendégeknek is bejött két átlövésük. A harmadik hetesünket Buday újra a hálóba lőtte, így megint kétgólos az előny, 4-6.

12. perc
Morva kapott kétpercest, amit Chiselov 2 góllal is büntetett. Rosszul jövünk ki ebből a hátrányból, egyenlít a HC-Olimpus, 6-6

13. perc
Kiegészültünk. Lerohanás, Buday indít, Pásztor Máté meglódul és gólt lő. De rögtön jön a válasz is, Pervanciucnak sül el a keze, 7-7

14. perc
Eddig Buday Dani a meccs embere, nem tud hibázni, megint vezetünk, 7-8.

15. perc
Ivanisevic véd óriásit ziccerben, amiből támadhatunk. Elöl azonban – kicsit érthetetlenül – elkezdtünk kapkodni, eladott labda után Sipulin szerez labdát, lerohanás, gól, 8-8. Valamiért szétestünk támadásban, sok a hiba.

17. perc
Újabb elhibázott támadás hazai oldalon, kapufát talált a lövés, amiből indultak a moldávok, Pervanciuc Alexandru pedig a mérkőzésen először vezetést szerez a vendégeknek, 9-8. Az OFKSE edzője, Vladan Jordovic is érzi, hogy valami gond van, időt is kér.

18. perc
Hatott a fejtágítás. Egy remek beadást halászott le Benmiloud, és be is dobta. Az ellentámadásnál a frissen beállt Herjeczki Balázs fogott nagyot, a lerohanást Milovic váltja gólra, újra itt az előny, 9-10. Kezdünk újra összeállni.

19. perc
Mire ezt leírtam, újabb Herjeczki védésből indulhattunk, és Stranigg bődületes átlövést ereszt meg a bal felsőbe, 9-11. A vendégek edzője is kikéri idejét.

21. perc
Jó a meccs, van hajtás és küzdelem. Nem tud ellépni az OFKSE, tapad ránk a vendégcsapat, Sipulin egy remek keresztpassz után lövi ki szélről a hosszú felsőt, 10-11.

22. perc
Felrobbant a csarnok! Herjeczki védett, átlőtte az egész pályát, két védő között Németh László lehalászta ugyan, de csak beljebb tudta pöckölni a kiválóan érkező Benmiloud elé, aki estében is belőtte. Szép gól, jogos a taps, 10-12

Herjeczki Balázs – az orosházi kapus kiváló formában védett (Fotó: Pirer Kata)

23. perc
Cemas növeli újabb lerohanásból a hazai előnyt, de Macovochin gyorsan válaszol, 11-13

25. perc
Lassú, kimért támadást vezetünk, aminek a végén elakad a lövés a falban. A moldáv védők kissé flegmán pattogtatnak, el is rontják a passzt, a visszarohanásból lemaradó Benis Bence viszont összeszedi a lasztit, és bevágja, 11-14. Benmiloud viszont két percet kap, emberhátrányban vagyunk.

26. perc
Ivanisevic véd óriásit, de a kipattanó az ellenfélé. Egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a jobb szélükkel, Sipulin megint eredményes, 12-15

27. perc
Felpörögtek az események. Újabb gólt lőttünk, de gyorsan jött a válasz is. Gólra-gól most a játék, nagy a pörgés. A kiegészülés pillanatában Stranigg újra betalál, megint három az előny, 14-17.

29. perc
A végjátékban mindenki a szünetet várja, de Macovochin még betalál, 15-17.

30. perc
Újabb gól már nem született, kétgólos előnnyel megyünk pihenni.

Mazic ma is jól küzdött a falban (Fotó: Pirer Kata)

Nem rossz a meccs, kiváló a tempó, egy pillanatra sem lehet leállni. Az OFKSE erősebbnek tűnik, de kiváltképp a kombinatív játékban. Az apró, de javítható egyéni hibáknak köszönhető, hogy ilyen szoros a meccs.

Második félidő

31. perc
Az első félidő végén pihent, de a másodikban újra kezd Buday. Hát persze, hogy azonnal gólt is lő. Sajnos Sipulin továbbra is elemében van a jobbszélen, jó lenne már kezdeni vele valamit, mert amikor lehetőséget kap, be is talál. 16-18

32. perc
Van nekünk egy Benis Bencénk is, aki gólt lő, 16-19. De a következő lerohanást ajtó-ablak helyzetben elszórakozza. Nem írom le, milyen fejet vágott Jordovic mester, most talán szerencsés, hogy nem tudok szerbül…

33. perc
Benmiloud gól, már 4 az előny, 16-20.

35. perc
Sorrendben: Pervanciuc Alxandru, Sipulin és Sipulin. Ez így három moldáv gól. Sipulint most már tényleg jó lenne valahogy leállítani, 19-20

36. perc
Óriási kapkodás mindkét oldalon, két-két elrontott támadás futott le. Nálunk Buday unta meg a tökölődést, középen felugrott és gól, 19-21.

38. perc
Talán kijöttünk a hullámvölgyből. Pervanciuc Alexandru ugyan betalál, de kettővel válaszolunk, Milovic és Stranigg góljával újra három az előny, miközben Herjeczki a kapuban ismét ziccereket fog, 20-23

39. perc
A hangulat kiváló, szólnak a dobok és a hazai csapat énekei. Mindeközben Milovic lerántotta a vele szemben álló támadót, kap is érte egy kétpercest, emberhátrányban vagyunk.

40. perc
Öten vagyunk, de Herjeczki kitesz még egy embert a kapuban, két lövést is megfog. Az első után Benist indította remekül, aki most higgadtan lőtt a hálóba újabb gólt. A második emberhátrányos találatot már felállt fal ellen vittük be, Mazic valahogy begyűjtötte a felé löbbölt labdát, és bedobta, 20-25.

41. perc
Most először ötgólos a vezetés, az ellenfél gyorsan időt is kért.

42. perc
Alexandru Pervanciuc nevét sem árt megjegyezni holnapra, újabb két gólt lőtt nekünk 1 perc alatt, jól játszik, 22-25

44. perc
Pervanciuc Alexei két percig pihen. Herjeczki pillanatai jönnek ismét, kapusunk jól véd, de sajnos nem tudunk élni a lerohanásokkal és a támadásokkal, pláne nem az emberelőnnyel. 2 perce nem váltott az eredményjelző. Ez addig jó, amíg itt az előny.

45. perc
Erről ennyit, Sicaciov lő gólt hátrányból, de szerencsére Stranigg gyorsan válaszol, 23-26

47. perc
Buday Dani! Buday Dani. Bár irányítónk kihagyta a hetest, de a kipattanót begyűjtötte, ott már nem hibázott, 23-27.

48. perc
Meg kell hagyni, a vendégek kapusa, Veremchuk is jó formában van, sok ziccert és szélső lövést fog.

50. perc
A közönség érzi, hogy most kell a biztatás, zúg a vastaps a B-közép vezénylete mellett. Némi csend csak akkor jön, amikor Mazicot kiküldik a bírók két percre.

50. perc
Na végre! Sipulin is tud hibázni szélről, Herjeczki remekül zárta a rövidet, simán kiütötte a lövést. De sajnos az ellentámadás nem jött be, Macovchin pedig lerohanásból büntetett, 24-27

52. perc
Azért nehéz jelzőket találni Buday játékára. Irányítónk 7 méterről, a falból lőtt gólt a hosszú felsőbe, de nem erőből, hanem kissé csavarva, a kapus azt sem tudta, hol keresse a labdát, 24-28

52. perc
Morva kapott 2 perces büntetést, és hetest is ítéltek ellene, Pervanciuc Alexandru be is lőtte, 25-28.

Újabb két percig hátrányban vagyunk, Jordovic mester ki is kéri az idejét, hogy elmagyarázza a srácoknak a taktikát. Jót mondhatott, mert 10 másodpercnyi játék után Milovic már be is talált, 25-29.

Eseménydús ez a perc, Pervanciuc Alexandru hetesből lőtt a kapuba, 26-29

53. perc
Rohanás! Ez van most a pályán, miután kiegészültünk. Milovic lő gólt nekünk, de 5 másodperccel később, gyors kezdésből már Juravliov is betalál, 27-30

56. perc
Jön a hajrá, a csarnokban óriási a hangzavar, főleg miután Morva újabb gólt szerez az OFKSE-nek, 27-31.

57. perc
Ugye nem is kell mondani, ki lőtte az újabb moldáv gólt. Persze, hogy Sipulis és persze, hogy szélről, 28-31.

De gyorsan volt rá válaszunk is, Morva középről talált a kapuba, 28-32

58. perc
Támadást rontottak a vendégek, Jordovic mester gyorsan időt is kér, hogy megoldást mondjon az újabb gólra.

60. perc
A megoldás pedig Buday Dani, méghozzá kétszer. Egyszer felállt fal ellen, majd egy lerohanás végén talált be nyugodtan, higgadtan, ezzel beállítva a végeredményt, 28-34.

Nagy meccs volt, sok hibával, de megérdemelten nyerte az összecsapást az Orosháza. Vasárnap 18 órakor jön a visszavágó, szintén az Eötvös csarnokban, amit 6 gólos előnnyel várunk.

Gomenicu Nicola: – Remek mérkőzés volt, nagyszerű közönség előtt játszhattunk. Holnap is odatesszük magunkat keményen, egy percre sem adjuk fel a párharcot.

Vladan Jordovic: – A klasszikus iskolát játssza az ellenfél, amihez kicsit nehezen szoktunk hozzá, főleg a védelemben voltak hibáink. Ez csak az első meccs volt, holnap is nagyon kell igyekeznünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.