Vereség az ifiknél és a serdülőknél is

Nem sikerült győzni a PLER ellen hazai pályán a serdülőknek és az ificsapatnak sem.

OFKSE – PLER KC 22–26 (13–9)
NB I-es serdülő kézilabda-mérkőzés, Orosháza
Játékvezetők: Kuczik István, Veszelovszky Béla

Legjobb dobók: Csernák 6, Benák 5, ill. Bohács 4, Egyed 4.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3
Kiállítások: 6, ill. 8 perc

A tavalyi korosztályos bajnok ellen léptek pályára kézilabdásaink, az ellenfél csapatának mintegy nyolcvan százaléka tagja a magyar serdülő válogatott keretének. Ráadásul a felkészülést nehezítette, hogy több sérült is volt, így a belső posztokon mindössze négy játékos variálására volt lehetősége a szakvezetésnek.
Hatalmas lendülettel kezdték a meccset a hazaiak, és tartották a lépést a PLER csapatával. A félidő felében át is vették a vezetést a mienk, a szünetre már néggyel vittünk. A második játékrészben aztán jöttek a pontatlan lövések, az elrontott hétméteres, sőt, az első félidőben parádés teljesítményt mutató kapusunk is elfáradt. Ennek következtében utolért bennünket a vendégcsapat, majd a vége előtt átvette a vezetést is. Hibáinkat kihasználták a fővárosiak, és a pályára lépő orosházi születésű kapus Kránitz megbabonázta a hazaiakat. A vendégek így a mérkőzés végéig őrizték előnyüket, és elvitték a két pontot.
Kopornyik Zsolt edző: – A mérkőzés nagy részében kiválóan játszottunk, sikerült meglepnünk a PLER-t, azonban a végén a nagyobb variácós lehetőség és Kránitz Zoltán védései az ellenfél javára döntöttek.

OFKSE – PLER KC 15–29 (6–14)
NB I-es ifjúsági kézilabda-mérkőzés, Orosháza
Játékvezetők: Kuczik István, Veszelovszky Béla

Legjobb dobók: Sóti 4, ill. Soproni 9.
Hétméteresek: 2/0, ill. 6/2
Kiállítások: 16, ill. 22 perc

A mérkőzés lényegében egyértelmű volt. A hazai oldalon a sok bizonytalan lövés mellett több technikai hiba is előjött, amit azonnal büntetett a PLER csapata. Ráadásul itt is érvényesült az az elv, hogy a vendégcsapat egy része a felnőttben is edződik, nálunk pedig ismerős a képlet: pár ifista játékos mellett a serdülők játszanak két mérkőzést.
A játék folyamatosságát csak a sok kiállítás szakította meg. Az orosházi fiúk becsülettel küzdöttek, és megtettek mindent, azonban azt látni kell, hogy ezt a PLER-t nagyon nehéz legyőzni. Külön dicséretet érdemel Pajkó László, aki az eredmény ellenére is rengeteg bravúrt mutatott be.
Kopornyik Zsolt, edző: – Gratulálunk a vendégeknek. Azt sajnálom csak, hogy bizonyos emberek helyzeti előnyükkel visszaélve lenézték csapatunkat, ellenkező esetben mi nem tennénk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

5 Responses to Vereség az ifiknél és a serdülőknél is

  1. Hutvágner István szerint:

    Hutvágner István vagyok a PLER KC utánpótlás edzője. Egy pár mondattal reagálnék az ifjúsági mérkőzés utáni edzői nyilatkozatra. Valóban megjegyzést tettem a mérkőzés után az edző kollégának a csapata viselkedésére, amiért a távozásunk előtt elnézést is kértem,de a az a véleményem, hogy az edző felelőssége, hogy csapata milyen felfogásban játszik. Számomra érthetetlen volt,hogy egy ilyen nagy különbségű mérkőzésen miért kellett még az utolsó percekben is játékosaim testi épségéért aggódni. A PLER ifjúsági csapata évek óta az NB1/B-s felnőtt bajnokságban is megméretteti magát,ezért nem idegen tőle a kemény,férfias küzdelem,de ilyen durvasággal régen találkozott. Kapcsolatunk az orosházi csapattal mindig is példás volt, jó néhány játékosuk a Mi csapatunkban is játszott vagy játszik. (pl:Balogh,Herjeczki,Pánczél,Kránitz) Elismerjük az ott folyó munkát, és eszünk ágában sincs lenézni Őket vagy bármelyik másik csapatot!

    Tisztelettel: Hutvágner István

  2. Kuksi szerint:

    Kopi jó edző, csak látni kellene, hogy szűkösebbek a lehetőségei, mint a Veszprém, Szeged, Dunaferr, PLER vonalnak. Szerintem az edzők ott erőn felül teljesítenek, nagyon sok olyan dolgot ők intéznek és szerveznek meg, amit nem is nekik kéne, csak azért, hogy a gyerekek jobb körülmények között lehessenek! Ezt meg kéne becsülni, és nem elüldözni azokat, akik minden nap reggeltől estig edzést tartanak, minden hétvégéjüket beáldozzák a gyerekekért, mert ebből sajnos megélni nem lehet, ezt csak SZERETETBŐL lehet csinálni!!!

  3. semleges szerint:

    Teljesen nyilvánvaló,hogy itt egy ember írogat márt hetek óta ide,csak azt nem értem miért nem megy be a csarnokba és mondja el mit gondol,azért mert gyáva.Ezt csak azért írom mert ugye az ide írogató kilátogat a mérkőzésekre .De semmi baj itt név nélkül lehet mindenkit szidni semmi súly nélkül.Eddig jó volt a Füzesi,most nem,tavaly jó eredmények miatt nem bántottak senkit,most igen.Mikor a gyermekbajnokságban országos döntő volt nem történt semmi.Hogy is van ez ,hónapok alatt minden megváltozik,mindenki elfelejt edzősködni????Könyörgöm,azért nehogy már a gyerekek döntsék el ki legyen az edző??Ez a beírás egy profi csapatnál megállja a helyét de utánpótlásnál???A támadójátéknál problémájánál pedig nem veszed észre,hogy ugyanabban a rendszerben játszanak mint a felnőtt??Ez általában alapkoncepció,csak hát ha valaki nem ért hozzá és csak írogat…mert eszerint az elv szerint a felnőtt is rossz rendszerben játszik…Vagy az hogy az ifjúsági kupában továbbmentek az nem baj??Ugyanazzal az edzővel??Akkor oda is tessék írni negatív kommentet..mondjuk rossz ziccer dobás ,vagy sok kiállítás,netán rossz időkérés.Elképesztő,mikor tavaly mikor mindent nyertünk senkit nem bántottak most pedig mint a hiénák megszállják a zsákmányt.Tipikus magyar mentalitás.Én azt javasolnám,hogy kedves akárki akárki ne ide pötyögjön minden héten más néven hanem menjen be és fejtse ki a véleményét.Már csak azért is mert a hozzászólásból kiderül ,hogy gyermeke érdekelt különben nem is kísérné a csapat sorsát.Tehát van elég gondja a klubnak így is szerintem nem itt kellene megvitatni hanem venni a szülői bátorságot és személyesen elmondani a vélt vagy valós sérelmeket.Igaz ehhez kell intelligencia és egyenesség is.

  4. kobaktörő szerint:

    “A mérkőzés nagy részében kiválóan játszottunk.”- irja ezt Kopornyik úr. (lehet hogy neki ez a kiváló?-hát akkor nagy a baj!)Várnám ehhez a hozzászólásokat!
    Ez a csapat régen nem játszik, nem hogy kiválóan, nem hogy jól, hanem sehogy!Még a védelem csak csak … De támadó játék nincs! A gyerekek tanácstalanok. Csak arra vagyok kiváncsi mikor kezd el erre figyelmet szentelni a klub vezetősége is? Egyáltalán fűződik érdek az utánpótls neveléshez még? Lehet hogy az edző nem tud többet? Ezért nem fejlődik a csapat? Vagy nincs összhang a csapatban ami mentális problémákhoz vezetett -esetleg az edző hozzáállása miatt?, és emiatt nincs teljesitmény, játékkedv , és ezért sok a hiba? Vagy tudatosan vannak leépitve a gyerekek? Maradnak a gyerekek ezek után Orosházán vagy továbállnak? Én megkérdezném tőlük!
    Vagy csak a felnőtt csapattal kell foglalkozni az NB 1 ligában, Tisztelt Klub?

  5. Kuksi szerint:

    A PLER KC és szakmai stábja nevében mondom: A PLER-NEK NEM SZOKÁSA LENÉZNI SENKIT! A SZAKMAI VEZETÉS MINDIG IS FELHÍVJA A FIGYELMET A MÁSIK CSAPATNAK A TISZTELETÉRE, MEGBECSÜLÉSÉRE! Az Orosházán folyó munkát is maximálisan elismerjük, csak amiatt van hiányérzetünk, hogy a példás utánpótlás nevelés nagy részben külföldi állampolgárságú játékosoknak zajlik. Nyilván mindenki azzal a játékoskerettel dolgozik, ami adva van… Illetve a mérkőzéseken az orosházi közönség elég érdekes stílusban “szurkolt” a hazai csapatnak, a szünetben levonuló fiatal játékosokat, habzó szájú nézők illették nem éppen jókívánságokkal. Az ifjúsági meccsen történt ütésváltásokért nem hiszem, hogy csak az egyik fél lenne a hibás, a játékvezetők feladata a mérkőzés kézben tartása. Mindezek ellenére további sportsikereket kívánok az orosháziaknak, illetve munkásságát maximálisan elismerve, kívánok jó munkát Kopornyik Zsolt edző kollégámnak!

    Tisztelettel: Kárpáti Krisztián (PLER KC serdülő edző)

    Beszámoló a hétvégi meccsekről: http://www.plerkc.portal.hu , http://www.plerkc.hu

Vélemény, hozzászólás?