Elmaradt a várt győzelem

Orosházi FKSE – PLER KC 29-30 (18-17). NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 550 néző. Vezette: Horváth P., Marton B. Orosháza: KNEZEVIC – Ambrus 2, Kovács 4, Horváth 2, LÓKODI 9, Dukic 4, Országh 4. Cs.: Szikora (kapus), Raffai 1, Bajusz 1, Berta, Kardos, Mazic 1, Pánczél 1, Kósa, Balda. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 6, ill. 2 perc, Hétméteres: 1/1, ill. 3/3. A PLER legjobb dobói: Lendvai 8, Szalafai 5.

Minden úgy kezdődött, ahogyan vártuk és ahogyan szerettük volna. Gyors gólváltás után az orosházi csapat magához ragadta az irányítást és a vezetést. Látszott a csapaton, hogy alapos elemzés és felkészülés előzte meg a meccset. Jól védekeztek a fiúk és a védőfal mögött nagyszerűen védett Knezevic Nikola. Kellett is, mert a harmadik percben már emberhátrányba kerültünk. Ezt szépen átvészelte a hazai csapat (5. p. 4-3), majd elkezdte növelni az előnyt. Mindenki kivette a részét a támadásból és a góllövésből is.Az első hat gólunkat hat különböző játékos szerezte. Jól játszottak a fiúk. Három, sőt négy is volt már közte. A PLER erejéből ebben az időszakban csak arra tellett, hogy időről időre kissé felzárkózzon (15. p. 9-7, 20. p. 13-11). A szünetig maradt a hazai vezetés, de a Lendvai vezette, szívósan küzdő fővárosiak a félidő végére egy gólra feljöttek.

Gyors támadások, kemény védekezés (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina - OrosCafé.hu

A második játékrészben is maradt a jó játék, kőkemény, hatos falas védekezés és az egy-két gólos vezetés (35. p 21-19). Tíz perccel a kezdés után érte utol a vendég gárda a hazaiakat 23-23-nál. Ezután egy ötperces „birkózás” következett. Ez idő alatt csak egy gól esett, de azt a vendégek lőtték. Ez volt az első pillanat, amikor a PLER vezetett, de továbbra is nagy akarással küzdöttek az orosháziak és már két perc múlva 25-24-re újra nálunk volt az előny. A hol hatos fallal, hol zavaróval védekező budapestiek küzdöttek, harcoltak, de továbbra is hazai vezetést mutatott az eredményjelző.
A közönség egy emberként szurkolt, izgult, a csapat pedig beleadott mindent. Az utolsó öt percnek 28-27-es orosházi vezetésnél vágtak neki a csapatok. Ekkor következett be a tragédia. A végig vezető, nagyszerűen koncentráló hazai csapat mentálisan fáradt el. A végső három percben két lépéshiba és egy eladott labda íródott a statisztikába. Két perccel a vége előtt vezetett ismét a PLER. Az utolsó percben még volt egy gyors gólváltás, aztán a még hátralévő hat másodpercre a fővárosi játékosok „lenyelték a labdát”, aztán pedig nagyon örültek.
Vendég öröm és hazai csalódottság, szomorúság lett a vége egy olyan meccsnek, ahol szinte végig vezetett a csapatunk. Sajnos Fortuna sem állt mellettünk (nyolc kipattanó labdából hét az ellenfélhez pattant). Továbbra is várjuk tehát, hogy átszakadjon az a bizonyos gát és végre megtanuljunk nyerni is.

Füzesi Ferenc edző: – Ötvennyolc percen keresztül jól játszottunk, mi irányítottunk. Sajnos a mérkőzések még mindig hatvan percig tartanak. Nagyon szomorú vagyok, hogy most sem sikerült.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Elmaradt a várt győzelem

  1. sárkány szerint:

    Bocsi már, de nem kellene első osztályú edzőt hozni ide? Tisztelt Vezetőség?! Ami nem megy nem kell eröltetni!! Rajki és Vájer urak??!!!!!

Vélemény, hozzászólás?