Diákolimpia: országos negyedik hely

A Magyar Diáksport Szövetség Balmazújvárosban rendezte meg az V. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjét a fiúcsapatok részére. Az orosházi Táncsics Gimnáziumot az OFKSE serdülő korú sportolói képviselték.

A fiúk a csoportmérkőzések során a békési Szegedi Kis István Gimnázium, a veszprémi Medgyaszay Gimnázium és a budapesti Pogány Frigyes Gimnázium ellen léptek pályára.

Táncsics Orosháza – Szegedi Kis Békés 25-24 (11-12)
A csoport első mérkőzését reggel 8-kor játszották a fiúk, kicsit görcsösen, hiszen a Békést a megyei döntőben egyszer már sikerült legyőzni. Egy torna első mérkőzése sohasem egyszerű, de a srácok teljesítették a kötelezőt.

Medgyaszay Veszprém – Táncsics Orosháza 27-22 (13-8)
A második találkozót a veszprémi Medgyaszay Gimnáziummal – az MKB Veszprém Éles József által irányított serdülő csapatával – játszotta a Táncsics. A fiúk méltó ellenfelei volt a nagynevű riválisnak, akik azonban sajnos magasságban, tömegben és összeszokottságban is felülmúlták az orosháziakat.

Táncsics Orosháza – Pogány Budapest 26-26 (10-12)
A harmadik mérkőzését a Pogány Gimnázium csapatával, a PLER Budapest serdülőivel vívta az Orosháza. Itt egy döntetlen már elegendő volt a csoport második helyének megszerzéséhez és a négyes döntőbe jutáshoz. Döntetlen lett.

Következett a keresztjáték, ahol a házigazda Balmazújvárostól vereséget szenvedett az orosházi gárda, így a balatonboglári Mathiász Tagintézménnyel játszhattak a harmadik helyért.

Mathiász Balatonboglár – Táncsics Orosháza 31-28 (14-16)
Nagy csata, óriási akarat és kemény küzdelem jellemezte a bronzmérkőzést. A félidőben 14-16-ra vezetett a Táncsics, a második félidő is fej fej mellett zajlott, óriási izgalmak közepette. A vége előtt 4 perccel egy góllal vezetett a boglári csapat, ekkor hétmétereshez jutottak, az Orosháza pedig kiállításhoz. Kettő lett a különbség. Volt még egy orosházi lehetőség a felzárkózásra, de a megítélt büntetőt elhibázták, így maradt a hazai előny. Picit taktikusabb játékkal akár az érmet is megszerezhette volna a csapat, nem érdemeltek vereséget a fiúk.

Úton hazafelé a szintén országos döntős táncsicsos lánycsapat társaságában

Barna Károly: – A legnagyobb dicséret illeti minden játékosomat. Nagy akarattal és elszántsággal küzdöttek minden mérkőzésen. Nagynevű ellenfelek mögött végeztünk a 4. helyen. Nem gondolnám, hogy bármely játékosomnak szégyenkeznie kellene, hiszen az ország legjobbjai között lenni nem kis dicsőség. A csapat minden tagja büszke arra, hogy a gimnázium tanulójaként küzdhetett a legjobb eredmény elérésre érdekében. Nagy öröm számunkra, hogy országos elismerést tudtunk szerezni iskolánknak, tanárainknak. Köszönjük azt a támogatást, amivel egész évben hozzájárultak zavartalan felkészülésünkhöz.

A Táncsics 4. helyezett fiú csapata: Rákóczi Gábor (kapus), Bella Csaba (21 gól), Simon Boldizsár (21), Szilágyi József (19), Zvolenszki Attila (18), Zalai Csanád (15), Kiss Alex (8), Almási László (7), Ravasz Tamás (4), Kiss Axel (2), Szkaliczki Dániel (2), Németh István (1), Kristofóri Botond (1). Edző: Barna Károly. Testnevelő: Pásztor István.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.