Szomorkás hazai szezonzárás

Orosházi FKSE-Linamar — Váci KSE 24-27 (11-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: Herjeczki — Balda 3 (2), Morva 3, Benmiloud 2, Raffai 2, Stranigg 1, NÉMETH L. 4. Cs.: Ivanisevics (kapus), Berta, Milovics 2, Cifra 1, Mazics 1, BALI 4, Varsandán Á. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Vác: VITÁRIS — GÁBORI 5, Lendvay 1, Bajorhegyi, Kocsi 5 (1), Pál 2, CSÁSZÁR 4. Cs.: Laurencz 1, Kökény 2, György, Tyiskov, Székely 2, SIMÁNYI 5. Vezetőedző: Stranigg Ferenc.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 5/1.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 1—2. 9. p.: 4—3. 14. p.: 7—5. 16. p.: 7—9. 25. p.: 9—12. 33. p.: 13—15. 40. p.: 15—19. 44. p.: 19—20. 54. p.: 19—25. 58. p.: 22—26.

A mérkőzés előtt elbúcsúztatták a 25 éves kézilabda pályafutását lezáró, Orosházán két évtizedig játszó Raffai Andrást.

Az orosháziak nyugodtan várhatták a szezon utolsó hazai bajnokiját, hiszen már egy hete eldőlt, hogy a hetediknél rosszabb helyen már nem végezhetnek. Ellenfelük ráadásul az a Vác volt, ahol hírek szerint nagy az anyagi bizonytalanság.

Hullámzó volt a játék, a mérkőzés elején a Vác, tíz perc után az Orosháza, majd a félidő közepén ismét a vendég irányított. A hazaiak kevésbé becsülték meg a labdákat, a váciak pedig mentek előre, mint a mérgezett egerek. A hetesek értékesítésével gondban voltak a vendégek, a 19. percben már a harmadikat puskázták el, de még így is őrizni tudták kicsi előnyüket. A továbbra is több elemi hibát vétő, görcsös akarással küzdő orosháziak a szünetig már nem tudták beérni ellenfelüket.

Szünet után sem javult számottevően az orosháziak játéka, a határtalan lelkesedéssel nyomuló váciak minden tekintetben jobbak voltak. Hiányzott a csapatból a héten kisebb sérülése miatt alig edző Buday Dániel, aki csak a padról figyelhette társai szenvedéseit. A félidő felénél mintha kezdett volna ébredezni Csipkerózsika-álmából az OFKSE, amikor egy gólos látótávolságba kormányozta magát. Itt azonban megálltak Morváék, a változatlan harcossággal küzdő, a tabella utolsó előtti helyét elfoglaló váciak pedig az 52. percben már öt góllal vezettek.

Ha holnap reggelig játsszák a mérkőzést, akkor sem nyerhetett volna az Orosháza, mert képtelen volt az újításra, a váciak pedig az utolsó vérükig harcoltak, s megérdemelten győztek.

Vladan Jordovics: — Megérdemelten győzött a Vác, nem játszottunk jól. Több játékos is sérüléssel bajlódott ez is érződött a játékunkon.

Strannig Ferenc: — Öröm és bánat keveredik bennem. Öröm azért, mert nyertünk bánat azért, mert a fiam csapata kikapott. Büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen nehéz helyzetben is így összeszedték magukat

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.