Az Orosháza letörte a Győr lelkesedését

Orosházi FKSE-Linamar — SZESE Győr 36-27 (18-15)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. V.: Hargitai I., Markó. Orosháza: Herjeczki — Balda 4 (2), Milovics 1, BENMILOUD 5, Buday 4 (2), Bali 5, Varsandán Á. 2. Cs.: IVANISEVICS (kapus), Berta, MAZICS 5, Morva 3 (1), STRANIGG 6, Raffai, Marics 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Győr: Gregor — Terenyi, Németh G. 1, Pesics 3, Hernández 3, Mota 2 (1), Halász 6. Cs.: Somogyi, Vogt (kapusok), SOKORAY 3 (1), BABICZKY 2 (1), Gubó, Kalmár, Szabó A. 3, Tóth E. 1, Gebhardt 3. Vezetőedző: Rosta Miklós.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 5/3
.

Az eredmény alakulása. 2. p.: 0—2. 3. p.: 2—2. 6. p.: 6—4. 10. p.: 7—7. 13. p.: 8—9. 18. p.: 10—11. 21. p.: 13—12. 25. p.: 15—13. 28. p.: 17—14. 34. p.: 21—17. 42. p.: 25—19. 48. p.: 29—21. 53. p.: 32—22. 58. p.: 33—25.

Az orosháziak győzelem és a PLER Cegléd elleni esetleges pontszerzése esetén már ezen a mérkőzésen bebiztosíthatták a hetedik helyet. A vendégek már kiestek az NB I-ből, s erősen tartalékosan is érkeztek Orosházára, de nagyon fogadkoztak, nem veszik félvállról a mérkőzést. A hazaiaknál Németh Lászlót ugyan benevezték, de nem lépett pályára, mert az egyik hétközi edzésen kifordult a bokája.

A már kiesett győriek alaposan meglepték vendéglátóikat, két gyors góllal adták tudomásukra, hogy nem kívánnak kellemes játszópartnerek lenni. Bár Varsandánék hamar fordítottak, elöl annyi labdát eladtak, ellövöldöztek, hogy az három meccsre is elegendő lett volna. Még jó, hogy a beálló Benmiloud ezúttal nagyon elemében volt, a 13. percben már ötödik góljánál tartott. Jordovics edző változtatott is néhány poszton. Kellettek az orosháziak ügyetlenkedései is ahhoz, hogy a félidő derekán a győriek vezessenek. Amikor azonban kicsit is odafigyeltek a zöld-fekete mezes hazaiak, máris megváltozott a helyzet. A találkozó így is nyílt maradt, az első félidőben még semmi nem dőlt el.

A szünetben köszöntötték az 1957-ben alakult orosházi nagypályás és a második generációs, kispályás együttes egykori játékosait.

A hosszabb pihenő a hazaiaknak tett jót, Baliék többször is kifogtak a vendégek fiatal kapusain. Jó ideig még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy nagyobb különbséget harcoljanak ki. A félidő derekán azután megtörték az addig nagy lelkesedéssel harcoló fiatal győri társaságot. Innentől kezdve nem volt megállás, a hazaiak csaknem minden lövése után utat talált a hálóba, hét perccel a vége előtt már tízzel vezetett az Orosháza. Az utolsó percet mindkét csapat becsülettel végighajtotta.

Az Orosháza még úgy is magabiztosan győzött, hogy buta hibák miatt sokáig meccsben tartotta ellenfelét. Mivel a PLER legyőzte a Ceglédet, így a hátralévő mérkőzésektől függetlenül már biztos, hogy a bajnokságot az Orosháza a hetedik helyen fejezi be.

Vladan Jordovics: — Mindenképpen nyernünk kellett a mérkőzést egy pillanatra sem feladó győriek ellen. A második félidőben türelmesen játszottunk.

Rosta Miklós: — Gratulálok az Orosházának. Számunkra pozitívum, hogy két fiatalunk is jó játékot nyújtott.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.