Nagy küzdelemben győztek a mezőkövesdiek

Mezőkövesdi KC — Orosházi FKSE-Linamar 28-26 (14-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, rájátszás a 7-12. helyért, Mezőkövesd, 650 néző. V.: Horváth P., Marton. Mezőkövesd: Kiss O. — BENIS 9 (3), Djukics 3, Trivkovics 4, Cuzic 2, DOBÓ 6, Szepesi 3. Cs.: Kovács J. (kapus), Grünfelder, Pavlovics, Radnic 1, Bakos, Kovács P., Molnár, Nyitrai, Tóth B. Vezetőedző: Skaliczki László. Orosháza: IVANISEVICS — Balda, Buday 3 (2), Benmiloud 3, Berta, STRANIGG 5, NÉMETH L. 6 (1). Cs.: Herjeczki (kapus), MILOVICS 4, Cifra, Raffai, Mazics 2, Marics 1, Bali 1, Varsandán Á. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3
.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 5-6. 18. p.: 7-11. 22. p.: 11-11. 39. p.: 17-17. 45. p.: 20-20. 50. p.: 22-24, 54. p.: 26-25.

Kezdettől fogva szoros csata alakult ki a mérkőzésen, aztán az orosháziak elkapták a fonalat és a játékrész derekára négygólos előnyre tettek szert Stranigg és Milovics eredményességével, illetve Ivanisevics Tibor kapus remek bravúrjaival. A hazaiak mestere, az újkígyósi Skaliczki László időkéréssel rendezte a sorokat, néhány percen belül újra szorossá vált a mérkőzés, és ez így maradt egészen a találkozó végéig.

A vendégek nagy kedvvel játszva teljes erőbedobásra késztették a borsodiakat. Ahogy hullámzott a két csapat teljesítménye, úgy változott az eredmény is, hol az egyik, hol a másik fél számára előnyösen. Végig kiélezett csata folyt döntetlen körüli állással, ezért talán döntetlen igazságosabb lett volna, de Mazics és Stranigg kényszerű lecserélése után a mezőkövesdiek jobban bírták a hajrát, és visszavágtak a szerdai orosházi vereségért.

Vladan Jordovics: — Sérült játékosainkat nem mertük játszatni, és ez alapjaiban határozta meg a lehetőségeinket. A csapat ettől függetlenül derekasan küzdött, abszolút elégedett vagyok a fiúk teljesítményével.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.