Nagy küzdelemben, hazai diadal az Orosházának

Orosházi FKSE-Linamar — Mezőkövesdi KC 26-23 (13-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. V.: Kékes P., Kékes Cs. Orosháza: HERJECZKI — Balda 2, Buday 5 (3), Benmiloud 2, BERTA, Cifra, NÉMETH 5. Cs.: Ivanisevics, Pajkó (kapusok), Milovics 2, STRANIGG 5, Raffai, Mazics 2, Bali 3, Varsandán Á., Vezetőedző: Vladan Jordovics. Mezőkövesd: Kiss O. — Benis 2 (2), Djukics 1, Cuzic 1, Grünfelder 1, DOBÓ 6, Szepesi 2. Cs.: Kovács J. (kapus), Pavlovics 2, Radnic 1, Bakos 1, Trivkovics 2, Kovács P. 3, Molnár 1, Nyitrai. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2
.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2-1, 17. p.: 7-4, 23. p.: 9-9, 25. p.: 11-9, 27. p.: 12-12, 36. p.: 16-14, 40. p.: 18-15, 45. p.: 21-17, 51. p.: 22-20, 55. p.: 24-20.

Mivel a mezőkövesdiek kérésére szombatra előrehozták az orosháziak borsodi fellépését, így három nap alatt kétszer is összecsap egymással a két alakulat. Az OFKSE vadonatúj sárga-zöldre festett kapukat állított hadrendbe, de a két csapat kispadja is kényelmesebbé vált az új műanyag üléseknek köszönhetően.

Rengeteg labdát elpufogtatott a Mezőkövesd, s csak alig kevesebbet az Orosháza. Mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, a félidő első harmadában alig láttunk gólt. A színvonal nem verdeste az eget, több volt a technikai hiba, mint a gól. Az első nagyobb különbség a 17. percben alakult ki, amikor Stranigg átlövéseivel három góllal meglépett az OFKSE. 

Sokáig nem örülhetett a vezetésnek a hazai alakulat, mert a kövesdiek mozgékony védekezésükkel többször is hibázásra kényszerítették Budayékat és az 22. percre utolérték vendéglátóikat. Jordovics mester sokat cserélt, de nehezen találta meg az ideális szerkezetet, a kövesdiek pedig szép lassan átvették a vezetést. Mazics a dudaszó előtt néhány másodperccel a rá jellemző szemfülességgel egyenlített, így egyenlő állásról kezdődhetett meg a második felvonás.

Nem remekelt a második félidő első perceiben sem az OFKSE, de a lelkesedéssel nem volt gond. A csapatot segítette, hogy egy ütközés után Kiss Olivért, a vendégek addig megbízhatóan védő kapusát piros lappal kiállították. Döntőnek bizonyult az is, hogy Herjeczki kapus szünet utánra is átmentette remek formáját, csapata pedig a 45. percben először vezetett négy góllal. Skaliczki László ki is kérte az idejét, megpróbálta felrázni fiait. Az orosháziak már ekkor eldönthették volna a mérkőzést, de pár könnyelmű hiba felhozta a borsodi együttest. A hajrában beleerősített az Orosháza, és ismét növelt a különbségen, s ekkor el is dőlt a találkozó.

Vladan Jordovics: — Sérülések hátráltatták a munkát a héten, tudtuk hogy a tavasszal megerősödött Mezőkövesd vár ránk. Nüanszokon múlt a győzelem, elismerésem a csapatnak.

Skaliczki László: — A csoport legerősebb csapata ellen játszottunk, igyekszünk a szombati „visszavágóra” jól felkészülni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.