Nehezen, de nyert az Orosháza

Orosházi FKSE-Linamar — PLER-Budapest 28-26 (13-8)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Rájátszás a 7—12. helyért. Orosháza, 700 néző. V.: Horváth, Marton. Orosháza: Ivanisevics — Balda, Milovics 2, BUDAY 10 (5), MAZICS 4, CIFRA 5, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Morva 1, Benmiloud 2, Bali 1, Berta, Raffai, Knezevics, Marics. Vezetőedző: Vladan Jordovics. PLER-Budapest: Szabó T. — Rév, Marczinkó 2, MIKITA J. 6 (1), BAKOS 4, Muszavi 1, Németh T. Cs.: Kránitz, Perger (kapusok), Lókodi 2, Mikita M., Varga L. 1, Nagy B. 3 (1), Vancsics 3 (3), Leimeter 4. Vezetőedző: Hutvágner István.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 7/5
.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2—0. 12. p.: 6—6. 16. p.: 9—6. 28. p.: 12—7. 34. p.: 14—11. 38. p.: 16—14. 44. p.: 19—17. 53. p.: 24—20. 57. p.: 26—24.

Alaposan megnőtt a fővárosiak önbizalma azok után, hogy az alapszakasz végén éppen az Orosháza felett arattak győzelmet. Edzőjük, Hutvágner István szerint ha már ilyen jó az OFKSE elleni mérlegük (négyből három pont), miért ne okozhatnának a rájátszásban is meglepetést? A hazai drukkerek bíztak abban, hogy e szavak kellőképpen felpaprikázzák az orosháziakat.

Bár már rögtön az elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a fővárosiak játékán látszott, hogy tényleg komolyan gondolták, pontért, pontokért utaztak oly sok órát. Bakosék mozgékony, agresszív védekezéssel igyekeztek megzavarni Budayékat. A félidő derekán három góllal megugrott a kettős emberelőnybe kerülő OFKSE, de nem éltek a lehetőséggel. Hét percig nem esett gól egyik oldalon sem, de a félidő végére feljavuló orosháziak ha nehezen is, de őrizték 3-4 gólos előnyüket.

Szünet után stratégiát váltott a PLER (4+2-es védekezés), amelynek rövid időn belül eredménye lett. A hazaiakon kapkodás lett úrrá, Mazicséknak nagyon nem ízlett a PLER új stílusa. Szerencséjükre a fővárosiak is hibáztak, s ha Cifrának sűrűbben „elsül” a keze, nem kellett volna még az 50. perc környékén is a körmünket rágni. Buday azonban hátára vette a csapatot, amely ismét elhúzott. A vendégek azonban egy pillanatra sem adták fel, de már nem volt erejük utolérni az egységesebb Orosházát.

Vladan Jordovics: — A rájátszással egy új verseny kezdődött, ahol hasonló képességű csapatok küzdenek meg egymással. A győzelmet a csapatjátéknak és annak köszönhetjük, hogy végig nyugodtak tudtunk maradni.

Hutvágner István: — Az Orosháza nagy csatában tartotta otthon a két pontot. Az első félidőben bátortalanul játszottunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.