Vért izzadtak a két pontért – sokat érhet még ez a győzelem

Orosházi FKSE-Linamar — Váci KSE 26-25 (15-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Orosháza: IVANISEVICS — Balda, MILOVICS 6, BUDAY 8 (6), Benmiloud 1, Cifra 2 (1), Németh 2. Cs.: Pajkó (kapus), Berta, Mazics 2, Bali 2, Varsandán Á., Morva Z., Marics, Strannig 1, Raffai 2. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Vác: Vitáris — Gábori 2, LENDVAY 7 (2), Bajorhegyi 1, Kocsi 3, Nikolicza 1, Császár 1. Cs.: Nagy L. (kapus), Laurencz 3, PÁL 6, Kökény 1, Simányi, Tyiskov. Vezetőedző: Rosta István.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2
.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2—0. 9. p.: 4—4. 13. p.: 7—5. 20. p.: 10—6. 26. p.: 13—8. 29. p.: 14—11. 35. p.: 15—14. 40. p.: 16—17. 43. p.: 19—17. 46. p.: 20—20. 49. p.: 22—20. 58. p.: 24—24.

A hetedik OFKSE 13 pontja ellenében a tizedik váciak neve mellett 11 szerepelt. Ami a leglényegesebb: az itt megszerzett pontokat a rájátszásba is magukkal viszik a felek. Az orosháziak őszi váci sikere is csak akkor ér igazán sokat, ha most is ők nyernek.

Küzdöttek egymással a csapatok rendesen, 2-0 után csak jó tíz perc után 7-5-nél volt ismét kétgólos differencia a csapatok között a hazaiak javára. Az ezúttal zöld-feketében pompázó hazaiaknál Milovics labdái voltak a legpontosabbak. Pár technikai hiba, Vitáris kapus egy-két védése miatt nem lépett meg jobban a házigazda.

Habár a tét nagy volt, a sportszerűségre nem lehetett panasz, a 24. percig még figyelmeztetni is alig kellett a játékosokat. Közben egyre jobban bejöttek az orosházi figurák, Milovics társai is kitapasztalták a csereként kapuba álló Nagy Levente gyengéit és a hajrába fordulva már öt találatnyi különbséget regisztrálhattunk. Nem lankadhatott a figyelem, mert az olykor a durva megoldásoktól sem visszariadó váciak mindig kibrusztoltak egy-egy aprócska gólt, versenyben tartva magukat a második félidőre is.

Szünet után a váciak érkeztek frissebben a pályára, tovább szűkítettek a hátrányukon, a hazaiak meg minden ziccert elpuskáztak. Bő öt percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ebben a játékrészben orosházi találatot lássunk. Technikai hibák sorát követte el az OFKSE, amit a vendégek köszöntek szépen, és ha nehezen is, de utolérték a védekezésben is visszaeső Budayékat, sőt fordítottak is.

Fej fej mellett haladtak ezután a csapatok, a hazaiak nem igazán találták a gödörből való kivezető utat. Jordovics edző néhány atyai jó szóval igyekezett bölcs tanácsokat adni fiainak. Benmiloud szót fogadott, és egy trükkös lövéssel becsapta a váci portást. Már-már újra egyenesbe került volna a görcsösen igyekvő OFKSE, ám buta hibákkal ismét felhozták a megalkuvást nem tűrően küzdő váci legénységet.

Néha inkább hasonlított birkózásra a mérkőzés, mint kézilabdára. A végjátékra orosházi vezetéssel mentek az együttesek, nagyon kellettek a rutinos Raffai András góljai, no és a büntetőknél Buday higgadtsága. Az emberelőnyből rosszul jött ki a házigazda, gólt sem lőtt. Kettős emberhátrányban viszont Ivanisevics bravúrral védett, majd Lendvay hetest rontott, Buday viszont a hatodik büntetőjét is értékesítette, s ez mindent eldöntött.

Vladan Jordovics: — Az első félidőben vezettünk már öt góllal is a remek játékosokból álló Vác ellen. Nagyon boldog vagyok a két pont megszerzésével, a játékkal is elégedett vagyok.

Rosta István: — Gratulálok az Orosházának! Kihasználták a lehetőségeiket.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.