Két pontot kaptak karácsonyra az orosházi szurkolók

Orosházi FKSE-Linamar — Mezőkövesdi KC 35-24 (19-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 800 néző. V.: Bacs, Bán. Orosháza: IVANISEVICS — Balda 4 (1), Bali 2, BENMILOUD 6, BUDAY 5 (4), Milovics 2, NÉMETH 8. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Berta 1, MORVA 3, Marics 2, Cifra 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Mezőkövesd: Kiss O. — Benis 4, Dukics 4, Trivkovics 1, Szűcs, DOBÓ 6, Szepesi 4. Cs.: Kovács J. (kapus), Grünfelder 3 (1), Gyuris, Kleis, Kurbely 1, Bakos, Kovács P., MOLNÁR 1. Vezetőedző: Avar György.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2
.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 3-1. 13. p.: 8-5. 22. p.: 14-7. 28. p.: 18-10. 39. p.: 24-11. 46. p.: 27-16. 55. p.: 33-20.

Orosházán csak a győzelem számított elfogadható eredménynek, két ponttal akartak kedveskedni karácsonyra mindig lelkes szurkolóiknak. Budayék ennek megfelelően is álltak hozzá a mérkőzéshez. Hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, 3-1-re, majd 5-1-re is vezettek és később sem adták alább. Hiába tört borsot a hazaiak orra a tavaly még Orosházán vitézkedő Goran Dukics (kétszer is bevette a hazai kaput), a szélvészgyors balszélső, Németh nagyon elemében volt, a leglehetetlenebb szögből is betalált.

Nem egészen húsz perc elteltével már 12-7-et mutatott az eredményjelző, és a fekete mezes házigazdák még tovább tudták fokozni a tempót, növelték a különbséget. A mezőkövesdiek nagyon fenték a fogukat a pontokra, de a túlzott akarás kapkodást szült, míg Baliék ezúttal kihasználták a vendégek megingásait. A hajrához közelítve be-becsúszott egy-egy apró, de annál bosszantóbb hiba, de még ez is belefért. Az alaposan feltüzelt, a védekezésre nagy hangsúlyt fektető orosháziak lendülete a szünetig kitartott, indításból sorra születtek a találatok. A dudaszó előtt fél perccel Ivanisevics büntetőt is védett, őrületbe kergetve a kétségbeesett vendégcsapatot.

A második félidő elején egy kétperces szakasztól eltekintve úgy játszott az Orosháza, ahogy az első harminc percben. Nem volt gond a helyzetkihasználással, ha kellett Benmiloud, ha kellett a remek napot kifogó Németh vette be a kövesdi kaput. Ezúttal a büntetőket is precízen értékesítették a hazaiak. Nem segítette a vendégeket Szűcs Tomas sem, aki sorozatos fegyelmezetlenségeivel már a 40. percben kizárta magát a játékból.

Ezúttal nem került hullámvölgybe az OFKSE, hajtottak, mentek előre már több mint tíz gólos előnyük birtokában is. Orosházán nem igazán megszokott, hogy ne keljen a körmünket rágnunk, a különbség ugyanis csak nőtt. A hajrába már úgy fordultak a csapatok, hogy a mezőkövesdieknek már szemernyi esélyük sem maradt akár csak az egyik pont megszerzésére sem. Dukics is hamar leállt a gólgyártással, a vendégeknél egyedül Dobó Zsolt igyekezett, de egyedül bizony ő is kevésnek bizonyult.

Az Orosháza megragadta az esélyt, szép játékkal, nagy különbséggel gyűjtötték be az oly nagyon áhított két bajnoki pontot, s így megnyugtatóbb helyzetből várhatják majd a februári folytatást.

Vladan Jordovics: — Nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra, nagyon örülök, hogy sikerült győzelemmel zárnunk az évet.

Avar György: — Az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Az Orosháza jó ritmusban kézilabdázott.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.