Döntetlennel zárult a PLER elleni meccs

Orosházi FKSE-Linamar – PLER Budapest 29-29 (16-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Eötvös-csarnok, 400 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok. Orosháza: Ivanisevic – BUDAY 6, CZIFRA 4, Morva, MAZIC 5, Németh 2, Balda 1. Cs.: HERJECZKI (kapus), Raffai 1, Berta, MILOVIC 5, Benmiloud 2, Knezevics, Maric, Bali 2, Benák 1. Edző: Vladan Jordovic. PLER: SZABÓ – Bakos 1, Varga, Rév 4, Auth 3, Marczinkó 2, Mikita 6, Cs.: Kránitz (kapus), Vancsics 4, Seyed Mousavi 2, Nagy 1, Kaló, Bohács 1, Tóth, Leimeter 5, Scheuring. Edző: Hutvágner István.
Kiállítás: 12, ill. 16 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 8/8.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen az októberi edzőcserén átesett PLER azóta kiejtette a kupából a Vácot, illetve hét góllal legyőzte hazai pályán a Cegléd együttesét, és Orosházára is a jó sorozatot folytatni érkeztek.

Jól kezdődött a hazai csapat számára a mérkőzés, mert a vendégek nyitott védelmének kulcsát hamar megtalálták a fiúk, és Mazic két góllal rögtön be is tudott köszönni. A 6. percben 4-1-es állásnál Hutvágner edző időt is kért. Nálunk a 3-2-1-es nyitott védekezés jól működött, keményen és gyors lábbal védekeztek a fiúk, mögöttük pedig Ivanisevic kapus jó teljesítményt nyújtott. A 10. percben 6-3-ra vezettünk, de néhány hazai technikai hiba után feljött a PLER. A 13. percben 6-5-ös állásnál Jordovic mester is úgy érezte, hogy közbe kell avatkoznia és időt kért. Az időkérés után újra javult az OFKSE teljesítménye, emberhátrányból is tudtunk gólt lőni. Nagy-nagy rohanás és óriási küzdelem jellemezte a félidőt, elhúztunk, feljött a PLER, újra elhúztunk, újra feljött a PLER. A félidőre kétgólos hazai előnnyel mentek a csapatok.

A második félidőt a PLER kezdte, és az első támadásból gólt is lőttek. A 34. percben Buday hetest hibázott, és azonnal ki is egyenlített a vendéggárda, ahol a kapuban Szabó Tamás a második félidő elején nagyon elkapta a fonalat. A 40.-től az 50. percig arról szólt a játék, hogy kiegyenlített a PLER, aztán újra elmentünk egy góllal. Majd a két “öreg” vezetésével (Buday és Czifra) ismét el tudtunk lépni 3 góllal, 50. perc: 26-23. Már két perc sem volt hátra a mérkőzésből, amikor még mindig kettővel a hazai csapat vezetett, de néhány könnyű síppal befújt hetes miatt mégsem sikerült megnyerni a mérkőzést, ahol szinte végig vezettünk (a PLER utolsó hat támadásából 5 hétméterest ítéltek ellenünk).

Hutvágner István: – Nem feltétlenül győzni érkeztünk, de mindenképp szerettük volna, ha pontot, esetleg pontokat szerzünk Orosházán, bár tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk.

Vladan Jordovic: – Az elmúlt időszak sérüléshulláma után kisebb hullámvölgybe kerültünk. Sérültjeink most állnak vissza a sorba és bízom benne, hogy az első néhány fordulóban megtapasztalt jó játék is visszatér.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.