Kiakadtak a drukkerek az orosházi kézimeccsen

A sportszerű nézőket továbbra is szeretettel várják az OFKSE mérkőzésein – nyilatkozta a klubelnök, miután szombaton több drukker elégedetlenségének adott hangot a klubvezetéssel szemben.

Bekalkulált pontokat hagyott veszni a Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabda-csapata az elmúlt hetekben, legutóbb a kieséstől rettegve menekülő PLER Budapest keserítette el a klub híveit. A 29—29-es döntetlennel nagyon besűrűsödött a mezőny, a 8. Orosháza és a 12. Mezőkövesd között csupán két egységnyi a különbség.

A PLER elleni szombati csata döntő momentumaként, a játékvezetői páros jóvoltából az utolsó másodpercekben a vendégek megkapták a sanszot arra, hogy büntetőből egyenlítsenek. A fővárosiak éltek is a lehetőséggel és szinte győztesként ünnepelték magukat. A hazai drukkerek meccs közben és után is kemény szavakkal ostorozták a klubvezetést, s a bajnokiktól való távolmaradásukat is kilátásba helyezték.

Rajki Istvántól, az OFKSE-Linamar elnökétől azt kérdeztük, miért akadozik a játék, miért jön ki legtöbbször is jobban egy, a szombatihoz hasonló ki-ki csatából az ellenfél?

— Több összetevője is van ennek, az egyik, hogy a lehető legrosszabb volt a sorsolásunk. A Veszprém elleni mérkőzés után ráadásul egy olyan sérüléshullám következett — gondolok itt többek között Buday, Németh, Milovics, Herjeczki kiesésére —, ami megviselt bennünket. Most már talán túl vagyunk ezen az időszakon, s remélem, ismét összecsiszolódik a csapat.

Sajnos több játékos is hullámzó teljesítményt nyújt. Mindenesetre az idei utolsó, december 15-ei mérkőzésünk után minden játékos megkapja az értékelő lapot, amelyben látni fogja az idei teljesítményét. Sajnos a Magyar Kupából való kiesés sem javított a helyzeten, idén is egy másodosztályú gárda vert ki minket.

— Azt mondják, hogy van némi feszültség a szerb és a magyar játékosok között.
— Ez nincs így, egységes a csapatunk.

— Mit üzen az elégetlenkedő szurkolóknak?
— Európa egyik legerősebb férfi bajnokságában, a hátra lévő öt fordulóban négy pont begyűjtése a cél, a legfontosabb, hogy pótoljuk az elveszített egységeket. Biztosan lesznek még keresztbeverések, mi szeretnénk elkerülni az alsóházat, a hetedik-nyolcadik hely elérésében gondolkodunk. A PLER-mérkőzésen köpködő sportszerűtlen nézőket kivezettettük, de a sportszerű szurkolókat változatlanul szeretettel várjuk a mérkőzéseinkre.

— Vladan Jordovics iránt töretlen a bizalom?
— Töretlen, bízunk a szerb szakemberben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.