Két új igazolás

A Csurgó elleni találkozó előtt Füzesi Ferenc edző az esélylatolgatás mellett két új játékos leigazolását is bejelentette a BEOL.hu-nak. Az Orosházi FKSE együttese mostantól egy beállóval és egy kapussal erősödik.

– A középmezőny egyik legerősebb csapatát fogadjuk, amelynek edzője, Bakó Botond kötődik Orosházához. A héten két játékost igazoltunk, Horváth Roland beállós legutóbb a Balatonfüredben játszott, míg a szerb kapus, Nikola Knezevics a Vojvodinából érkezett. Jó mérkőzést, nagy csatát várok a Csurgó ellen, amelyen szeretnénk megszerezni első győzelmünket.

Horváth Roland 1982. július 18-án született, az előző két szezont a Balatonfüred együttesében töltötte, korábban pedig a Komló és a Szigetvár első osztályú csapataiban szerepelt. A Füred honlapján a következő szavakkal búcsúztatták távozásakor: “- Horváth Rolandról az első emlékek Komlóra vezetnek nálam. Egy fiatal, jóképű óriás vágott rendet a támadóink között. Olyan játékos volt, akit nem szeret az ember az ellenfeleink között tudni, de szívesen venné ezeket a megmozdulásokat a saját hátsó alakzatunkban. Ennek is eljött az ideje, mert két éve magára öltötte a füredi mezt. Kis Ákossal közösen azonnal a védelem oszlopai lettek. Joggal mondta minden hozzáértő, hogy a füredi kézilabda a jó védekezésre épül. Ha visszanézzük a statisztikákat, bizony sokszor úgy nyertük egy-egy góllal a meccseket, hogy a dobott góljaink száma nem volt olyan sok, ami feltétlen nyerést ígérne önmagában. Azonban stabil védelmünk és kiváló kapusaink rendre egyel alatta tartotta a kapott gólok számát a dobottakénak.
Ebből a munkából vette ki a részét Roland. Az idei szezonban is hozta a tavalyi átlagot Roli, de a megváltozott körülmények között jobban kidomborodtak a hiányok is. Fiatal játékosról lévén szó, jogos elvárás volt feléje a fejlődés igénye, hogy a támadásokból is jobban vegye ki a részét. Ugye ennek hiánya még jobban kidomborodott, amikor beállós társa a műtétje miatt hiányzott, majd hosszú időbe került amíg visszanyerte Ő is a támadó formáját. Ha megnézzük az idei meccsek statisztikáit, hát nagyon hiányoztak a füredi meccsekből a beállós találatok. Védekezésében sem lépett előrébb. Jól kihasználta testi adottságait, de sokszor megelégedett ezzel. Nekem meggyőződésem, hogy az Ő adottságaival, az Ő korában neki harcban kellene állnia a válogatottságért. Amiért ez nincs így, abban az Ő felelősségén kívül, az Őt eddig nevelő edzők, egyesületi vezetők felelőssége is adott. Persze egy 28 éves sportolóról van szó, aki előtt még semmi sem zárult le. Én abban reménykedem, hogy ez a neki keserű döntés, miszerint a füredi szakmai vezetés egy más beállós mellett döntött, bizonyításra ösztönözi. Még mindig előtte van a lehetőség, hogy kihozza magából a maximumot. Roland egy komoly, lelkizős fiatalember. Őszinte szívemből kívánom, hogy egy pozitív dac szülessen benne, ami előrébb viszi a pályáján. Szeretnénk büszkék lenni az eljövendő sikereire!”

Nikola Knezevics a Vajdaságból érkezett Orosházára. A 27 esztendős horvát-szerb kettős állampolgár, palánkai származású hálóőr korábban a szerb Superligában szereplő Vojvodinában védett, és a beszámolók szerint a liga legjobb három kapusa közé tartozott. 2009. januárjában a Kecskemét csapatához igazolt, majd a rájátszás utolsó mérkőzésén a Gyöngyös ellen nem utolsósorban az ő bravúros védéseinek köszönhetően őrizte meg első osztályú tagságát a KKC. Idény végén nem tudtak megegyezni a klubvezetéssel, így Knezevics a 2009-2010-es szezonra visszatért Újvidékre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Két új igazolás

  1. Kicsi szerint:

    Ilyen lelkiállapotban, hogy lehet jól teljesíteni?!? Amikor joggal gondolhatják, hogy bármikor mondhatják nekik, hogy köszönjük eddigi munkádat?! Remélem rosszul látom, de nekem így tünt kívülről, és szerintem látszódott is pár játékoson.

  2. sárkány szerint:

    ez gáz!!! ilyenkor???!!!!mit csináltak nyáron a vezetők???=amatőrizmus!!!!

  3. gigu szerint:

    Ez mind szép és jó!DE kérdezem ez miért nem történt meg nyáron? Akkor nem látta a vezetőség és nem gondoljam hogy az edzővel is megkéne ezt beszélni? nem csak úgy hozni embereket? ez a csapat egy jobb elnökséget érdemelne!

Vélemény, hozzászólás?