Győri hidegzuhany az OFKSE nyakába

Orosházi FKSE-Linamar – SZESE Győr 20-21 (12-9)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 500 néző. Vezette: Kékes, Kékes. Orosháza: IVANISEVIC – Berta, CIFRA 6, Morva 3, Maric, Mazic 3, Németh 2. Csere: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Harsányi, Milovic 3, Varsandán Á.,, Benmiloud, Knezevic 1, Bali 1, Benák. Edző: Vladan Jordovic. Győr: LORGER – SZABÓ 4, Mota 1, Rivnyák, Hernandez 2, HALÁSZ 6, GEBHARDT 6. Csere: Németh G. (kapus), Szokoray, Gubó 1, Terenyi, Kalmár 1, Somogyi, Gál, Rosta M., Tóth E. Edző: Magi Serra.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Sok sérülttel állt fel a hazai csapat. Németh törött ujjal, Milovic törött orral lépett pályára, Buday Dani és Balda Ákos pedig sérülés miatt nem is játszhatott.

Úgy kezdődött a meccs, ahogy vártuk és szeretjük: az első percben Ivanisevics hetest védett, elöl pedig Mazic gólt szerzett. 5+1-et védekeztünk, Mazic Milan nagyszerűe kapcsolta ki a játékból a győriek gólzsákját és házi gólkirályát, Filipe Motát. A kapuban Ivanisevics is végig remekelt. Támadásban Berta – Raffai cserét láthattunk végig. Nyugodt hazai vezetéssel telt az idő, 10. perc 6-2. Innentől inkább a küzdelem dominált. Innen gólcsend következett: 15. perc 7-4, 20. perc 7-4. Ebben nagy szerepe volt a támadásnak elkövetett hibáknak és a kiváló kapusteljesítménynek mindkét részről. A 20. percben megunta a góltalanságot Jordovic mester, és időt kért, ami használt, azonnal be is találtunk. Nyugodt, három gólos előnnyel mentünk a szünetre. Látszott, hogy felkészültünk a Győrből, mert Mota a félidő utolsó másodpercében lőtte az első és egyetlen gólját.

Fotók: Rajki Judit (galériához klikk a képre)

Harcosabb Győr jött ki a második félidőre. Keményebben, határozottabban védekeztek, és meg is nyitották a védelmüket. A 39. percben sikerült is kiegyenlíteniük, 14-14-re. A 40. perctől megint a küzdelem dominált, gólra gól volt a válasz, folyamatosan döntetlen környékén volt az eredmény, nálunk volt a kezdeményezés, a Győrnek kellett kapaszkodni (50. perc 19-19). Ekkor újabb hosszabb gólcsend jött, 6 percig nem lőttek gólt a csapatok. Nagyon sok volt a kihagyott helyzet és a támadások akadoztak mindkét oldalon. Az 57. percben mi lőttük be a gólt Morva talált a hálóba, de gyorsan jött a győri válasz. Már-már pankrációra emlékeztető jelenetek zajlottak a pályán, mire az 59. percben a hazai edző újra időt kért, megpróbálta bebiztosítani a győzelmet. Sajnos az utolsó, hosszú támadásunk kimaradt és 8 másodperccel a végső sípszó előtt a győriekhez került a labda, és a vendég edző azonnal időt kért. Azt gondolhatta mindenki, hogy ez az idő kevés, szétvédekezzük a Győrt. Nem így történt: az utolsó másodpercben, szinte nulla szögből lőtt Gebhardt, és a hosszú kapufáról befelé csorgott a labda, így nyertek a vendégek.

A nézőtéren sokan furcsállották, hogy az egészséges Varsandán Áron, és Harsányi Viktor miért nem játszott egy percet sem, mikor a csapat egy része sérüléssel bajlódik. Nagyot küzdöttek a fiúk, de sok hibával játszottak. Nem volt benne a meccsben, hogy vereség legyen a vége, de így alakult.

Vladan Jordovic: – Rengeteg sérülttel álltunk ki erre a mérkőzésre. A Győrtől azt kaptuk, amit vártunk. Ugyanilyen találkozót játszottak Mezőkövesden és Vácon is azzal a különbséggel, hogy ott nem az ő javukra billent a mérleg nyelve. Most melléjük állt a szerencse.

Magi Serra: – Hiszünk a befektetett munkában, előbb-utóbb ki kell jönnie.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.