Serdülő eredmények

Az Orosházi FKSE serdülő korú fiataljai két fronton is szerepelnek: az idei szezonban az Országos Nyílt Serdülő Bajnokság mellett az NB I küzdelmeiben is helyt kell állniuk Kopornyik Zsolt edző tanítványainak. Lássuk, hogyan szerepeltek a fiúk az elmúlt egy hónapban.

Országos Nyílt Serdülő Bajnokság

Orosházi FKSE – Békési FKC 26-18 (11-8)
Orosháza, Táncsics Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Bozó, Szikora
Hétméteresek : 5/2, ill. 8/8. Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Legjobb dobók: Megyeri 7, Döme 4, ill. Fekete 9
Az idény nyitómérkőzésen a megyei rivális a Békés volt az ellenfél. Mindig nagy presztízs a meccs, ráadásul a Békés gárdája rendkívül megerősödött a két átlövő poszton. A csata elején bekezdtek a vendégek 3-0-ra el is húztak. Ezt követően ébredt az orosházi csapat, átvették az irányítást, és fokozatosan elhúztak, majd tartották a félidei különbséget, sőt a második játékrészben növelni is sikerült. A vendégek parádés kapusteljesítménye és a játékosok lelkesedése és küzdőszelleme végig szoros koncentrációra kényszerítették az idény eleji formában játszó hazaiakat.
Kopornyik Zsolt edző: Az eredmény nem tükrözi hűen a mérkőzést. Nagyon jó csapatot vertünk meg, a Békés ott lesz a felsőházi rájátszásban és komolyan kell számolni velük. Gratulálok a fiúknak.

Kiskunhalasi UKSC – Orosházi FKSE 26-34 (11-18)
Kiskunhalas, Általános Műv. Kp. Kossuth u. 23.
Játékvezetők: Pelikán Mihály, Rácz László
Hétméteresek : 1/1, ill. 4/3. Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Legjobb dobók: Koligyer 14, ill. Megyeri 7, Győri-Dani 6
Mindenki nehéz mérkőzésre számított a halasi csarnokban. A vendéglátók különösen hazai pályán veszélyesek, náluk játszik a magyar serdülő válogatott Koligyer Bence is. Céljuk a felsőházba kerülés. Ennek megfelelően kezdtek a csapatok, nagyon kemény védekezés mellett többnyire felállt fal ellen támadott a halasi csapat. A gólok felváltva estek, majd a többnyire emberhátrányban védekező OFKSE így is labdákat szerzett és a gyors ellentámadásokból gólok születtek, aminek következtében időt is kért a hazai edző. A játék képe a félidőre sem változott és 7 gólos vezetéssel tértek pihenőre a felek. A második játékrészben többször is feljött 3-4 gólra a hazai csapat, ám a végén egy utolsó rohammal sikerült magabiztos 8 gólos sikert aratni.
Kopornyik Zsolt edző: Egy kiváló együttest győztünk le otthonában köszönhetően csapatunk egységének és több jó egyéni teljesítménynek. Kevesen fognak Halasról „pontosan” távozni.

Orosházi FKSE – Kiskőrös KSK 26-16 (16-7)
Orosháza, Táncsics Mihály Sportcsarnok
Játékvezetők: Hirth György, Kovács László
Hétméteresek : 2/1, ill. 2/2. Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Legjobb dobók: Pámer 4, Ginder 4, ill. Herceg 7
A tavalyi felsőházi rájátszás résztvevője látogatott Orosházára. A bajnokság előtt dőlt el, hogy az MKSZ az idei alapszakaszban ebbe a régióba sorolja a kiskőrösi csapatot. Komolyan készültek az összecsapásra hazaiak ám a folyamatos ziccer kihagyások és pontatlan befejezések miatt magán tartotta Kőröst a zöld–sárga csapat. A kispadról érkezők sem tudtak újítani és a sok hiba okán nem tudott nagyobb különbséggel vezetni az együttes. A második játékrészben sem javult a játék képe, ám a határozott védelemből szerzett labdákból alakult ki a különbség. A szakvezetés csak az eredménnyel volt elégedett a mutatott játékkal nem. Bár hozzá kell tenni, hogy a mérkőzés előtt a délelőtti edzésen is erőnléti feladatokat végeztek készülve a további feladatokra. Jó hír, hogy így is magabiztos győzelmet arattak és itthon tartották a két pontot.
Kopornyik Zsolt edző: Régen játszottunk ilyen gyengén, fontos győzelmet arattunk. Egy-két ember teljesítménye eléggé aggasztónak bizonyult. Készülünk a Szeged elleni rangadóra.

Tisza Volán SC II. – Orosházi FKSE 20-23 (10-13)
Szeged, Déri Miksa SzKI Kálvária tér 7.
Játékvezetők: Horváth Gáborné, Kuczik István
Hétméteresek :1/0, ill. 3/2. Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Legjobb dobók: Gazsó 6, Kovács 5, ill. Győri-Dani 10, Békési 7
A régió papíron két legjobb csapata találkozott, amely az első helyet és a tovább vihető pontokat is befolyásolhatja. Ez a két csapat játszotta az Adidas gyermekbajnokság elmúlt két kiírásának bronzmérkőzését, amelyen tavaly a Szeged, idén pedig az Orosháza győzedelmeskedett. Rangadóhoz méltóan feszültek egymásnak a csapatok. Az elején 3 góllal is elhúzott a Szeged majd egy öt-nullás rohammal átvette a vezetést a vendégcsapat. Felváltva estek a gólok és nagy idegeskedés jellemezte az első félidőt. A nézők nagyon jó hangulatot teremtettek, ami felvillanyozta a játékosokat. A második félidőben folytatódott a heroikus küzdelem, a szigorú védekezések mellett a kapusok is remekeltek. Gyors gólok nem igazán estek, kidolgozott támadások végén fejezték be akciókat a felek. Magas színvonalú fontos csatát nyert meg az Orosháza melyhez a jó védekezés és sok jó egyéni teljesítmény is társult.
Kopornyik Zsolt edző: Sporttörténelmi sikert arattunk, az egyesület fennállása óta még sosem sikerült Szegeden serdülő mérkőzést nyerni. Ezekért a sikerekért dolgozunk olyan sokat és keményen. Büszke vagyok mindenkire,ez a győzelem a CSAPAT diadala volt.

NB I serdülő

Orosházi FKSE – Balatonfüredi KSE 26-16 (13-6)
Orosháza, Városi spcs., Orosháza Eötvös tér 2.
Játékvezetők: Petrovszki András, Petrovszki Szilárd
Hétméteresek : 4/2, ill. 4/4. Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Legjobb dobók: Csernák 6, Macskaski 6, ill. Bóka 4, Fébert 4
A várva-várt nyitány 7 év után. Újra NB I-es mérkőzés Orosházán. Szülők és nézők is szép számmal töltötték fel a sorokat a lelátón. A tavalyi serdülő bajnokságban négybe került együttes látogatott Orosházára, így minden adott volt a jó mérkőzéshez. A hazaiak kemény védekezéssel kezdtek és az itt szerzett labdákkal lerohanták a Balaton parti csapatot. Az időkérést és az emberelőnyöket sem sikerült kihasználni a felzárkózásra, a különbség a végére 10 gólra nőtt, mindenki játéklehetőséghez jutott,a publikum pedig méltán tapsolta lefújás pillanatában.
Kopornyik Zsolt edző: Reméljük egy sikeres év nyitánya a mai nap. Sok munka és verejték kell, hogy megálljuk helyünket az NB I-ben.

Dunaferr SE-DVSI – Orosházi FKSE 25-25 (10-14)
Dunaújvárosi (Dunaferr spcs.) Városi Sportcsarnok Dunaújváros Eszperantó út 4.
Játékvezetők: Bognár Attila, Sárosi Gábor
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1. Kiállítások: 16, ill. 12 perc
Legjobb dobók: Pulay 10 Gál 7 ill. Csernák 8, Benák 5
A tavalyi bajnok otthonában kellett pályára lépnie csapatunknak. Ez nem látszott a fiúkon, hatalmas akarattal és elszántsággal küzdöttek. Nagy meglepetésre az első félidő derekán vendég vezetésnél kért időt a hazai csapat. Sok ütközés és nagy harc jellemezte a védelmünket, támadásban pedig taktikusan próbálták megoldani a súly- és jelentős magasságfölényben lévő hazaiak védelmét. A második félidőben átvette a vezetést a bajnokcsapat, ám a végjátékban újra feltámadt az Orosháza és bravúros pontszerzéssel tette emlékezetessé dunaújvárosi látogatását.
Kopornyik Zsolt edző: Nagyon örülünk a sikernek amely még nagyobb is lehetett volna, ha végjátékban kicsit is pontosabbak vagyunk. Nagy fegyvertény a tavalyi bajnok otthonában pontot szerezni, pláne egy olyan kis csapatnak mint a miénk. Köszönjük a szülőknek, hogy elkísértek és biztattak bennünket.

Tisza Volán SC – Orosházi FKSE 22-14 (10-6)
Városi spcs., Szeged Temesvári krt. 33.
Játékvezetők: Kiss Zoltán, Kuklis Pál
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2 Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Legjobb dobók: Molnár 7, ill. Benák 3
A Tisza-parti városban is nagyon készültek az Orosháza fogadására, már az újvárosi eredmények tükrében. Nagyon kemény, helyenként a sportszerűség határait súroló védekezés hatására beijedtek az orosháziak és számolatlanul adták el a labdákat, vagy pedig a válogatott Miklós Gergő hárított. A szünet után feljöttünk 11-9-re, ekkor 5 labdánk volt az eredmény megfordítására, ám sajnos amit szereztünk még a saját térfelünkön vissza is adtuk az ellenfélnek. A bátortalan támadójáték és a dekoncentrált védekezés megpecsételte a sorsunkat és sajnálatos vereséget szenvedtünk. Talán több volt ebben a mérkőzésben és újabb meglepetés születhetett volna. Reméljük minél hamarabb kiheverik a fiúk a kudarcot és megint győzelemnek örülhetünk.
Kopornyik Zsolt edző: Mindenki a tudása alatt teljesített, senkit sem szeretnék megbántani, a többit majd az öltözőben…

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Serdülő eredmények

  1. hatigen szerint:

    Jó, jó hogy a többit majd az öltözőben. De talán a meccs előtt se ártana valami okosat mondani a fiúknak. Arra kellene biztatni őket hogy győzni tunak és nem arra hogy ugysem sikerül. Az edző egy kicsit átgondolhatja hogy is áll a csapathoz, és mit tanít meg velük!!!

Vélemény, hozzászólás?