Orosházi siker a Cegléd ellen

Orosházi FKSE-Linamar — Ceglédi KKSE 24-20 (12-9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 800 néző. V.: Bonifert, Oláh V. Orosháza: IVANISEVICS — Balda, Morva, Benmiloud 1, BUDAY 4, CIFRA 4, NÉMETH 5 (2). Cs.: Herjeczki (kapus), MILOVICS 7, Mazics 2, Knezevics 1, Marics. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Cegléd: BARTUCZ — Pocsai, Lepsényi, Bíró 5 (3), Antal, Takács 1, Lászlai 2. Cs.: Endrédi 3, Dengi, Vujovics, PERISICS 4, Tóth N. 1, Hódi, VARGA P. 4. Vezetőedző: Kökény István.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3.

Az eredmény alakulása: 8. p.: 2-0, 11. p.: 4-1, 15. p.: 6-3, 23. p.: 7-5, 25. p.: 10-5, 29. p.: 11-9, 38. p.: 15-13, 53. p.: 20-16, 58. p.: 22-18.

A Cegléd két ponttal a kilencedik, az Orosháza eggyel a tizedik helyen állt a mérkőzés előtt. Hazai siker esetén az OFKSE akár két hellyel is feljebb léphet a tabellán.

Nem kényeztettek el bennünket a csapatok, a mérkőzés második találatáig hét percet kellett várnunk. Buday után Balda is büntetőt rontott, de csapatuk így is meglépett vendégétől, Kökény István a 11. percben magához is rendelte tanítványait. A hazaiak kézilabdáztak nyugodtabban, a ceglédiek pedig egyre idegesebben, kapkodóbban. Egy pillanatra mintha megijedt volna a lehetőségtől az Orosháza, az eddig szenvedő vendégek lábra kaptak és felzárkóztak. Hosszabb orosházi gólszünet következett, még lövésig is nehezen jutottak el, köszönhetően a szigorúbbá váló ceglédi védekezésnek. A túloldalon a nyáron igazolt szerb kapus, Tibor Ivanisevics babrált ki ellenfeleivel.

Özön technikai hiba mindkét csapatnál, nem is haladtak előre egy tapodtat sem. A ceglédiek szép csendben így is feljöttek, ám emberhátrányban két gólt szerezve immáron ötgólos különbséget mutatott az eredményjelző. Érezte a bajt a ceglédi tréner, és másodjára is időt kért. Ezután újra a vendégek percei következtek, ám végül az előnyből három megmaradt a szünetre.

Enyhén szólva sem kezdődött jól a második félidő az orosháziak számára, egy igencsak felturbózott Cegléd folytatta a játékot, és nem telt el négy perc, máris elérték azt, amiről az első felvonásban csak álmodoztak, lefaragták hátrányukat. Jordovics edző nem habozott, próbált néhány megfontolandó tanácsot adni zavarba jött fiainak. Úgy tűnt, hogy kijött a gödörből az OFKSE, nem hagyta, hogy a vérszemet kapó ceglédiek teljesen átvegyék a kezdeményezést. Vékony jégen táncolt a hazai együttes, rengeteg ziccert elpuskázott, még jó, hogy ezen a téren a vendégek sem jeleskedtek.

A kapusokról ugyanakkor csak felsőfokokban lehet beszélni, Ivanisevics és Bartucz is megbolondította ellenfeleit. Nem panaszkodhatott a nagyérdemű, hogy ne lett volna izgalmas a meccs, a hajrára is úgy fordultak a felek, hogy bárki nyerhetett volna. Az 50. perc után változott a helyzet, beleerősített az OFKSE és négy góllal meglépett. Koncentráltan játszott a hazai gárda, kevesebbet hibázott, míg a másik oldalon játszók idegileg nem bírták.

Ha nem is sziporkázó játékkal, de nagyon harcosan, szívósan küzdve szerzett roppant fontos győzelmet az Orosháza. Orosházán régen látott, korrekt játékvezetést láthattunk.

Vladan Jordovics: — Nagyon sok a hasonlóan erős csapat a bajnokságban, ezért is volt fontos számunkra ez a mérkőzés. Ha továbbra is így harcolunk, akkor az esetleges pontveszteség esetén sem érhet bennünket szemrehányás.

Kökény István: — Hullámzó mérkőzést játszottunk, többször is volt lehetőségünk arra, hogy átvegyük a vezetést. Ha jobban koncentrálunk, szorosabb lehetett volna a végjáték.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.