Több mint ötszáz plüss a gyerekeknek

Több mint ötszáz plüssjátékot gyűjtött össze a rászoruló, illetve beteg orosházi gyerekeknek az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat és az Orosházi FKSE. A szeptember 21-i OFKSE-Linamar – MKB-MVM Veszprém KC kézilabda-mérkőzésre hirdették meg a Dobj egy macit! jótékonysági akciót.

A nézőtérről az Eötvös-csarnok pályájára bedobott plüssöket az Orosházi Kórház Gyermekosztályára, a Nagycsaládosok Egyesületéhez, a Családok Átmeneti Otthonába, valamint a Kistérségi Gyermekjóléti Központhoz juttatták el kedden.

– Nagy öröm számunkra, hogy ilyen összefogás jött létre és több száz plüssállatot adhattunk át az intézményeknek. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel az akcióval – mondta el Vajer Tamás, az OFKSE alelnöke.

Több mint 500 plüssmaci repült a pályára a meccs előtt (Fotó: Rajki Judit)

Valóban nagyszabású összefogás alakult ki. Nem csupán orosháziak adományoztak, a környező települések mellett Békéscsabáról, sőt Pécsről is küldtek plüssállatokat a GYIÖK-nek.

– Az Egyesült Államokban hagyomány ez a jótékonysági kezdeményezés a jégkorong-mérkőzéseken, és úgy gondoltuk a GYIÖK tagjaival, ezt meg lehetne valósítani itt Orosházán is. Az OFKSE technikai vezetője, Szikora Attila segítségével hoztuk össze az akciót, és nagy sikere volt, több mint ötszáz plüss érkezett. Örülünk, hogy boldog perceket okozhatunk ezzel a rászoruló, illetve beteg gyerekeknek – hangsúlyozta Kinyó Péter ifjúsági referens.

Az adományokat kedden vették át az intézmények (Fotó: OFKSE)

A plüssállatokat mind a négy helyszínen nagy örömmel fogadták, a szervezők pedig már tervezik a következő jótékonysági akciójukat.

Kanadából származik a „Dobj egy macit” kezdeményezés, állítólag már a nyolcvanas években is rendeztek ilyen jótékonysági akciót a jégkorong-mérkőzéseken. Az első magyar program 2009-ben Miskolcon volt, a rekordot pedig Calgary tartja több mint 26 ezer plüssel.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.