Örömjátékkal hangolt a Pick Szeged a BL-re

Nem okozott gondot a Pick Szegednek az Orosháza a Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 5. fordulójában. Skaliczki László együttese 22-13-es első félidő után 44-26-ra nyert az újonc ellen az újszegedi sportcsarnokban.

A Tatran Presov elleni vereség után egy újabb hazai bajnoki várt szerda este a Pick Szegedre. Skaliczki László tanítványai egy ideálisnak mondható rivális ellen hangolhattak a szombati Schaffhausen elleni BL rajtra. Az újonc Orosháza ugyanis szinte ugyanazzal a kerettel vágott neki az élvonalnak, amellyel tavaly megnyerte az NB I/B-t, így várható volt, hogy nagy ellenállást nem fejt majd ki a Füzesi Ferenc által irányított csapat. A Pick Tomas Stranovsky, Vadkerti Attila és Lékai Máté góljával indította a meccset, a különbség pedig szinte folyamatosan nőtt. A 13. percben a két szélső Vadkerti és Stranovsky emberhátrányból hozott össze egy gólt kínaiból (9-3), a szlovák légiós volt az előkészítő, a magyar válogatott játékos pedig a befejező. A félidő felénél aztán beállt Törő Szabolcs, aki a szünetig szinte megállíthatatlan volt, szerzett gólt szélről és gyors indításból egyaránt.

A második félidőt 22-13-as előnyről kezdhette a házigazda. Szóhoz jutott az első harminc percet végig pihenő Maxim Butenko, akin látszott, hogy nagyon bizonyítani akar. A moldáv balkezesnek ezúttal nem volt eladott labdája, támadásban pedig remekelt.  A szurkolók először láthattak tőle klasszikus átlövés gólt, nem is egyet. Butenko végül öt találattal járult hozzá a tényleg magabiztos sikerhez. Skaliczki László folyamatosan rotálta a csapatot, de bárki is volt a pályán, a Pick lendülete egyáltalán nem tört meg. Az Orosháza nem bírta a Szeged által diktált tempót, így az utolsó percekre már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel győz a BL-rajtra készülő hazai együttes. A hajrá Herbert Gáboré volt, aki nagyon ficánkolt támadásban, a vendég védők nem  tudták tartan a beállót. A Pick Szeged végül 44-26-ra nyert, így a fiúk önbizalommal teli várhatják a svájci bajnok elleni szombati találkozót. Az lesz majd az igazi erőfelmérő!

Interjú Skaliczki László vezetőedzővel:

Interjú Tatai Péterrel, a Pick Szeged kapusával:

(Forrás: www.webradio.hu)

Fotók: Gémes Sándor (www.szegedma.hu) és Iványi Aurél (www.webradio.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

5 Responses to Örömjátékkal hangolt a Pick Szeged a BL-re

  1. Zsedényi Péter szerint:

    Kedves figyelő,
    ha valóban figyelnél, láthatnád, hogy a honlapon nem “csak” a szegedi tudósítás, hanem médiatámogatónk, az OrosCafé.hu “orosházi” tudósítása is olvasható. Úgy gondoljuk, nem árt több szemszögből megismerni az eseményeket, ez eddig is így volt, s engedelmeddel ezután is így lesz.
    Hát igen… igazad van, arra sajnos nem futotta, hogy külön fotóst küldjünk Szegedre, aki “orosházi szempontból” készített volna képeket. Majd ha annyi pénzünk meg emberünk lesz, megoldjuk.
    De addig sem hallgatunk, ha nem haragszol, mivel rajtad kívül naponta pár száz ember még így is kíváncsi ránk.

  2. figyelő szerint:

    Még két dolog. Az gáz, hogy a saját honlapon “csak” a szegedi tudósítás és a saját(szegedi) szemszögből fotózott képek jelennek meg. Ha nem telik többre, akkor inkább hallgatni kellene. A másik: ha a padról Fazekas, Iváncsik T, Lazarov, Sulic, Balic, Terzic, Törő szintű játékosokat kellene irányítani nem lenne a padon történő váltás téma. Jó lenne reálisan értékelni. Nem?

  3. figyelő szerint:

    Ugyan mit várunk egy nb1/b-és kerettől ? Ki gondolta azt komolyan, hogy ez a keret az ismert 3 fő megerősítéssel nb1-es csapat lesz? Azt a szentimentalista elképzelést, hogy a feljutott keret megérdemli és képes a sikeres nb1-es szereplésre el kell felejteni. Kell egy jó, rutinos, a csapatot összefogó irányító, két lövő a meglévők elé, egy kapus, aki bravúrokra képes. Ekkor talán lesz esély a bent maradásra. Megint csak azt kérdezem ki gondolta komolyan azt, hogy egy 20-22 éves átlag életkorú belső négyes képes lesz kiharcolni a sikereket. Sárkány! Írod, hogy figurák, támadásvariációk nélkül játszik a csapat, aztán meg hogy a Pánczél nem csapat játékos. Mit értesz ezen mert ez ellentmondásos, illetve személyeskedésnek tűnik.

  4. sárkány szerint:

    igen vilmos tényleg formán kívül játszik a csapat, de talán nem biztos,hogy a játékosok tehetnek erről az elképzelés nélküli, figurák nélküli játékról! egy épkézláb támadásvariáció nincs, nekem fáradtnak tüntek a játékosok a tegnapi meccsen, a 3 szélsőt, a két kapust leszámítva van hova fejlődni! szegény kovács robi is ziccerekből kapott gólt a meccs elején mert nem volt védekezés!Lehet váltani kéne a padon is, mert ebből semmi bíztatót nem lát az ember. Érik a második vonalba csúszás!Sajnálom ha megbántottam valakit, de ami nem működik azt nem kell eröltetni. A jobbátlövőnk Pánczél úr sem egy csapat játékos már bocsánat!! Hajrá Orosháza!!

  5. Vilmos szerint:

    Élőben láthattam ezt a mérkőzést,de orosházi szurkolóként nagyon elkeserítő volt számomra.Csapatunkból 4-5 játékos teljesen formán kívül játszik hetek óta.Az edző mégis ezeket erőlteti ,akik pedig tudnak védekezni és egy kicsit játszani is csücsülnek a padon.A kapusok teljesítménye is igen gyenge.Viszonylag elégedett vagyok Kovács A.Kósa B.Gazsó P.Milán M.játékával. A többiek sürgősen szedjék össze magukat.Baresz! szedd össze a csapatot jön a Csurgó lehet bizonyítani. Hajrá legények mindent bele!!

Vélemény, hozzászólás?